hirdetes

Egy héten keresztül minden nap futottam- Ez történt!

S.N., ZH

Sajnos elég sok ember szembesült azzal karácsony alatt, hogy ellustult, ami teljesen normális, hiszen az edzőtermek is bezártak és nem biztos, hogy mindenkinek volt annyi ideje a készülődés mellett, hogy az edzésre is odafigyeljen. Az én esetemben is közrejátszott, hogy éreztem magamon, hogy nem vagyok manapság a legjobb formámban, így elhatároztam, hogy egy héten keresztül minden nap futni fogok. Íme egy-két tapasztalat és tipp, hogy miért is éri meg ebbe neked is belevágnod.

Mindennapos futás

1.nap


A legtöbb esetben korán szoktam kelni, de most nem sikerült, így ezáltal úgy döntöttem, hogy az esti órákban fogok futni. Próbáltam odafigyelni, valamilyen mértékben az étkezésemre is , ha már elkezdek edzeni. Sokat gondolkodtam mert sok jót hallottam már az edzőtermi és szabadtéri futásról is. De a vírushelyzetet nézve inkább a szabadtéri futás mellett döntöttem. Természetesen nem a betonon, hiszen az hamar szétszedhetné a térdem, hanem inkább egy közeli nyitott, ingyenes sportpályát választottam.

Körülbelül este 8 körül indultam el otthonról gyalog, a körülbelül 10 perc sétára lévő sportpályára. Magammal vittem egy kis törülközőt egy másfél literes vizet és a fülhallgatómat. Egyébként még mindig elég meleg volt, de azért nem akartam teljesen sötétben futni, így neki láttam. Azért hetente kétszer szoktam edzeni, de a futni körülbelül gimnazista korom óta nem voltam, hosszú távon. Így amikor fél óra után megláttam, hogy csak két kilométert futottam, nem voltam elragadtatva.

hirdetes

Hiába mondanám magam sportos alkatnak, hamar ráeszméltem, hogy azért vissza kell rázódjak ebbe is, ami nem feltétlen lesz könnyű. Így kisebb sétával és persze kocogással az első nap mindössze egy órát „futottam”, ami kb. 4,2 km-er volt. Ezután haza sétáltam, lezuhanyoztam és magamhoz képest meglepő módon elég hamar elaludtam.

hirdetes

2. nap

Elég kipihentem ébredtem. Nem volt izomlázam, vagy bármi problémám. Jól éreztem magam a bőrömben. A mai napon hiába korábban keltem a teendőim listáját tekintve szintén az esti futás mellett döntöttem. Azonban a tegnapi napból tanulva jobbnak láttam körbe telefonálni a sportosabb barátaim körében, hátha valakinek van kedve velem futni. Szerencsére az egyik barátnőm nagyon szívesen jött velem, hiszen munkájából adódóan neki is jobb volt ez az esti időpont.

A mai napon nem volt vészesen meleg, így korábban, 7 óra körül indultunk. A barátnőm szereti az energikusabb, dinamikusabb sportokat is amíg én jobban kedvelem például a jógát. Ezáltal tudtam, hogy neki biztosan jobban fog menni. Végig egymás mellett futottunk és beszélgettünk és sokkal jobban telt az idő is és észre sem vettem de a tegnapi naphoz képest a futás is sokkal jobban ment. Ezen a napon már sikerült elérni a 6 km-ert. Nagyon örültem ennek a teljesítménynek, de még úgy éreztem, hogy még mindig van hova fejlődni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kovács Katalin

Kovács Katalin: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. A maga idejében kajakkirálynőnek... Tovább

Buzsáki lakodalmas szokások

Buzsáki lakodalmas szokások:  Körülbelül a századfordulón jött el az az időpont, mikor... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport