Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

2018 Szeptember 28. - Tapolca


Ezek a programok szeptemberben kerülnek megrendezésre Tapolcán a Malom tó környékén. Különleges ízesítésű pisztrángokat lehet majd kóstolni és az ott levők teljesen biztosak lehetnek abban, hogy friss hal került a tányérjukra, mert a helyszíntől 400 méterre lévő pisztráng telepből hozzák.


Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

Úgy hallgat mint a sülthal.

Tapolcán megtisztultak a vizek és ezáltal újra indult a pisztrángok nevelése, mert ők egy igényes faj és csak tiszta vízben tudnak élni. A pisztráng mellett Tapolcán a borkereskedelem is fontos, ezért a pisztrángok mellett borfesztiválra is számíthatnak az oda látogatók. Van az a mondás hogy “ átkozott a hal a harmadik vízben”. Az első víz az az amiben él a második az amiben megfőzik vagyis vétek lenne a halhoz vizet inni. A borászok a halas ételekhez a Kéknyelűt, Rózsakőt és a Szürke barátot ajánlják “harmadik víznek”.

Többféle elkészítési módot kóstolhatnak majd a vendégek. Ehetnek Bükkfa fűrészporon füstölt tapolcai pisztrángot, tökmagos bundában sült tapolcai pisztrángot és még sok más féle étvágygerjesztő halételt.


címkék: Belföld, Ételek, Gasztronómia, Magyar