hirdetes

Tapssal tüntettek a madridi operaházban a koronavírus miatt, az előadás elmaradt

VN

Egy igen stílusos és elegáns módját választották a madridi operaház nézői, hogy kifejezzék nemtetszésüket a járványügyi helyzetet nem eléggé figyelembe vett szervezési hiányosságokra: hatalmas tapssal bojkottálták az előadást.

Tapssal tüntettek a madridi operaházban

Elmaradt a Verdi Álarcosbál

Talán a sors iróniája, hogy pont a Verdi Álarcosbál lett volna a műsor most vasárnap a madridi operaház színpadán, amivel mostanában annyit viccelünk a maszk hordás miatt. Hazánkban egyébként az a jellemző, hogy tiltakozunk a maszkviselés ellen, és a kellő távolságot sem nagyon szeretjük betartani, legalább is én ezt tapasztalom. Madridban épp az ellenkezője miatt nem hagyták, hogy elkezdődjen a darab. A nézők ugyanis azt gondolták, hogy nem megfelelően vannak betartva a járványhelyzet miatt szükséges biztonsági távolságok, nincs elég hely kihagyva egyes nézők között. 

Túl közel ültek, tapsoltak

A színészek kétszer próbálták meg elkezdeni az előadást, de mindaa kétszer olyan tapsvihar tört ki, hogy ellehetetlenítették a kezdést, végezetül pedig fel is adták a próbálkozást, így hát az előadás elmaradt. A nézők arra panaszkodtak, hogy teljes sorokat töltöttek fel, nem hagyta ki üres helyeket, amit a járványhelyzet jelenlegi állásában fontos lett volna. Volt néző, aki arra panaszkodott, hogy főleg az olcsóbb székeknél nem figyeltek a szervezők arra, hogy kellő távolságba ültessék egymástól az embereket, és az előrébb lévő székeknél több volt az üres hely.

hirdetes

Az operaház is megszólalt

Természetesen az operaház is reagált a kialakult helyzetre. Véleményük szerint csupán kisebb csoportok kezdtek el lázadni, és hangos tapsolásba kezdeni. Ők az érvényben lévő szabályok szerint jártak el, és minden szükséges előírást betartottak, ráadásul a jegyek 51,5 százalékát adták el, holott a madridi szabályok szerint 75 százalékát is értékesíthették volna a helyeknek. A szervezők igyekeztek beavatkozni, új helyet, illetve a teljes jegyár visszafizetését ajánlották fel, de sokan nem fogadták el ezt a kompenzációt, és ezután is tapsoltak. 

hirdetes

Íme egy videó az esetről

A koronavírus Madridban

Spanyolországban, főleg Madridban elég súlyos a kialakult helyzet, ennek értelmében a mai nappal szigorú korlátozásokat is vezettek be, ami 850 ezer ember mindennapjait fogja korlátok közé szorítani, de az operaház továbbra is nyitva marad. Hétfőtől a régió hét településén, valamint a főváros hat kerületében korlátozzák az emberek szabad mozgását, akik csak meghatározott esetekben hagyhatják el a lakhelyük szerinti kerületet vagy települést. A belépőknek is megfelelő indokkal kell rendelkezniük. Ilyen például a munkavégzés, egészségügyi ellátás, idősek vagy rászorulók gondozása, oktatás, hivatalos ügyintézés. Egyébként ezellen is tiltakozások törtek ki, mert sokan diszkriminatívnak tartják az intézkedéseket. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Honvédség

Magyar Honvédség: Jogelődje a Magyar Királyi Honvédség volt. 1848. május 16-án jött létre.... Tovább

Fertő-táj

Fertő-táj: Magyarország és Ausztria Természeti illetve kulturális kategóriában kapta meg az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld