hirdetes

Így alakíts ki tárgyalót irodádban a fontos megbeszélésekhez


Szeretnél egy hatékony tárgyalóhelyiséget kialakítani irodádban? Mutatjuk, mire érdemes ügyelni, és mik a legfontosabb alapelvek! 

tárgyaló kialakítása

Egy vállalat számára a megbeszélések, partnertalálkozók sarkalatos pontnak számítanak, hiszen a nagyobb döntéseket mindig ezek az események alapozzák meg. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a tárgyalás olyan környezetben történjen, ami megfelel a legfontosabb elvárásoknak! Egy jó tárgyalónak nem csak csendesnek, világosnak és nyugodtnak kell lennie, de inspirálónak és kellemesnek is annak érdekében, hogy ügyfeled is jól érezze magát, jó benyomást tegyél rá. Ha most alakítanád ki a tárgyalód, az alábbi tippek segíteni fognak benne, hogy valóban jól sikerüljön! 

#1 A tárgyaló legyen csendes, ne szűrődjenek be külső zajok

Nem csak zavarhatja a megbeszélés menetét a folyamatos hangzavar, de amatőrnek is tűnhet a tárgyalód, ha erre nem figyelsz nagyon. Egy irodában a legtöbb esetben mozgalmas az élet: a telefonok csörögnek, a kollégák mozgolódnak, és vendégek is jöhetnek, míg Te tárgyalsz.


Ezeket a külső tényezőket teljesen ki kell zárni. A tárgyaló leválasztásakor ügyelj a válaszfal hangszigetelő tulajdonságaira, és használj hanggátló üvegajtót nyílászáróként, hogy nyugodt, fontos döntések hozatalára is megfelelő helyiséget hozz létre! 

hirdetes

#2 A tárgyaló legyen világos, kellemes fénnyel megvilágítva

A vibráló neon irritáló hatású, a túl halvány fény pedig álmosító: és valljuk be, egyiket sem szeretnéd a tárgyalódban tudni. A helyiség megvilágításakor ügyelj rá, hogy megfelelő mennyiségű (lehetőleg természetes) fény jusson be ablakokon, üvegfalakon át, és a lámpákat is úgy válaszd meg, hogy azok kellemes világosságot teremtsenek.


A legtöbb esetben a közepes melegségű fény ajánlott,  de ez függ a helyiségtől is!

#3 A kényelem fontos! 

Egy-egy tárgyalás akár hosszúra is nyúlhat, így fontos, hogy kényelmes környezetben legyetek ez idő alatt. Az asztal és a szék elsődleges fontosságú: párnázott, puha ülőalkalmatosságot javaslunk választani, amelyen több óra után sem zsibbadtok el. 
Ugyanígy fontos, hogy az asztal a székhez megfelelő magasságú legyen arra az esetre, ha jegyzetelnétek vagy aláírnátok! 

hirdetes
 

#4 Ügyelj a felszereltségre! 

Nincs annál kiábrándítóbb, mint mikor tárgyalás közben folyamatosan mászkálni kell a szükséges tárgyak, eszközök után. A tárgyaló úgy legyen berendezve, hogy minden célt ki tudjon szolgálni. A legtöbb esetben az alábbiakra lesz szükséged:
-    számítógép
-    projektor
-    vetítővászon
-    írószerek
-    papírok
-    üdítő és poharak
 

#5 Teremts hangulatos környezetet! 

A professzionális megjelenés ma már egészen mást jelent, mint évekkel ezelőtt, mikor szinte üres, rideg irodákban dolgoztunk. Ma már sokkal fontosabb, hogy szinte otthonos legyen a tárgyaló: bátran dekorálj, vigyél élő növényeket a helyiségbe, és az illatosításról se feledkezz meg! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Tagore sétány

Tagore sétány: Balatonfüred leghíresebb része, évente sok százezer turista látogatja meg.... Tovább

Kossuth-díj

Kossuth-díj: kitünetésfajta, mely a magyar kultúra művelésének és ápolásának... Tovább

Tovább a lexikonra