hirdetes

5 különleges tó a Balaton körül, ha egy kis változatosságra vágysz

VN

Kezdhetnénk úgy ezt a cikket, hogyha unod a Balatont, de hát lehet a Balatont unni? Ugye, hogy nem? Meg a vizet, és a tavakat sem! Inkább kezdjük úgy a cikket, hogyha egy kis változatosságra vágynátok, egy kicsit elszakadnátok a nyüzsgő, lángosillattal és gyerekkacajjal teli Balaton partjáról, de azért nem túl messzire, akkor mutatnánk nektek 5 igazán különleges tavat a közelben.

5 különleges tó a Balaton közelében

Kis-Balaton

Szeretnél egy kicsit a természet lágy ölén bandukolni, de azért a vízparttól nem szakadnál el, mert nyár van, te meg igazán nem vagy víziszonyos? Fedezd fel Matula-bácsi kedvencét, csöppen vissza a gyerekkorodba egy kis Tüskeváros kalandra, azaz vedd irányba a Kis-Balatont! Ehhez egy kicsit kell csak utaznod a Balatontól délnyugat irányába, hidd el nagyon izgalmas lesz, hiszen itt „a mérnöki tudomány és egy bámulatos élővilág varázslatos mikrokozmoszt alkot.” Lesznek itt kulturális és természeti kincsek is, ITT van néhány szuper tipp, hogy mit érdemes megnézni!  

Kis-Balaton látnivalók

Tihanyi Külső-tó

Azt bizonyára sokan tudjátok, hogy Tihanyban van egy tó. Meseszép Tihany is, és a tó is, megér egy nagy sétát mindkettő, és ezek a Tihanyi látnivalók is. Azt azonban kevesen tudják, hogy a Tihanyi Belső-tó névre hallgató tó mellett van egy másik tó is kicsivel messzebb a központtól, ami frappánsan csak a Tihanyi Külső-tó névre hallgat. Bár ez a madaras, mocsaras természetvédelmi terület nem látogatható, a 71-esről Tihanyba vezető útról megcsodálgató egy kalandos kirándulás részeként. 

hirdetes

Malom-tó

A következő úti célunk Tapolcára vezet, méghozzá egyenesen a föld alá. Legalább annyira romantikus a Tapolcai Malom-tó, ami összeköttetésben áll a tavas barlanggal, mint amennyire különleges és kihagyhatatlan. Vize kristály tiszta, a környék igazán idilli rengeteg vendéglátóegységgel a környéken, ahol egy-két finom falatot is meg lehet ízlelni. A Tapolca patak által táplált tó már a Rómaiak idején is létezett, egy kellemes sétára mindig tökéletes a hely, ahogyan a tavasbarlang is, ahol még a föld alatt is lehet evezni.

Malom-tó, Tapolca

Töreki Tavak tanösvény

Siófokon nyaralóknak kihagyhatatlan, de másoknak is érdemes útba ejteni! A 300 hektáros Töreki Természetvédelmi Terület legfőbb értéke a Cinege-patak, ami nevezetesen a környék egyetlen Balatonba torkolló, élővizet szállító vízfolyása, amit tizenkét állomásos tanösvény mutat be. Van játszótér, tűzrakóhely, épített pihenőhely, és horgászni is lehet.

hirdetes

Vászolyi-forrástó

Ha valami, akkor ez igazán romantikus! A Pécsely-vidék gyöngyszeme maga a község is, na de a Szent Jakab-forrás által táplált tó az igazi csúcsa az egésznek! Fahíddal, színpaddal van felszerelve, nyaranta békeidőkben rendezvények is vannak itt, így mielőtt indultok, vagy a környéken jártok, érdemes lehet megérdeklődni, van-e éppen valami mulatság. De ha nincs is érdemes egy andalgós sétára megállni, felkeresni a tavat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar óriás nyúl

Magyar óriás nyúl: Ki ne ismerné ezt a jellegzetes, hosszú testű, erős, hengeres, terjedelmes... Tovább

Pünkösd

Pünkösd: A Katolikus Egyház egyik legnagyobb ünnepe. A pünkösd a húsvét utáni 7.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!