hirdetes

Közel a fővároshoz is vannak fantasztikus tavak

Pi

Bizony nem csak a fővárostól távol, hanem közel, nagyon közel hozzá is lehet olyan tavakat találni, melyek kellemes szórakozást nyújtanak az ember számára. Ezeket mutatom most be!

Tó,tavak,Budapest,főváros,Rukkel tó,Gyömrő,Domony völgy,szórakozás,Bánk

Itt a nyár, mikor az időjárás néhol extrémre fordulhat. Viszont ilyenkor- például a téllel szemben, mikor a nagy hideg elől csak a négy fal közé lehet menekülni- legalább lehet alternatív helyeket keresni, ahol az ember jól érezheti magát. Ugyan vannak a fővárosban strandok, de nem mindenki szereti azokat, vannak, akik jobban preferálják, az élő, vagy a szabad vizeket. 

Mivel a fővárosban nagyon korlátozott a tavak száma és azokban sem lehet minden esetben fürödni, a Dunában való tartózkodás pedig teljes egészében tiltott ezért nincs más hátra, mint alternatívákat kell keresni. Ezek pedig szerencsére a fővároshoz nagyon közel bőven akadnak. A következőkben bemutatunk néhány olyan helyet, ahova minimális autózással, vagy tömegközlekedéssel is kényelmesen el lehet jutni, és ott egy kellemes napot el lehet tölteni.

Nézzük tehát ezeket a tavakat:

1, Domonyvölgy, D-Beach strand: A fővárostól körülbelül 30 kilométerre, közvetlen Gödöllő mellett található ez a hely, amely egy kényelmes, maximum fél órás autózással elérhető. Számtalan játékkal várják az ideérkezőket, az árak pedig maximum 1290 Ft-ig rúgnak fel, és az is az egész napra érvényes a felnőttek számára. Tele van mindemellett nagyon jó ötletekkel a strand, hiszen ingyen Wifi mellett van itt strand könyvtár is. Ez utóbbi egy egészen jó és egyedülálló ötlet. Az egész környék rendkívül dinamikus fejlődésen megy és ment keresztül, érdemes tehát ellátogatni erre a fantasztikus helyre és egy jó strandolással összekötni a többi felkínált attrakciót is.

hirdetes

2,Gyömrői Tófürdő: Ez a hely sincsen sokkal messzebb, mint Domonyvölgy. Az M0-s segítségével, vagy a 4-es főút igénybevételével az utazási idő itt sem nagyobb fél óránál. A város közepén található tó belépőinek az ára itt sem drámai, ez esetben maximum 1000 Ft-ot kóstál egy belépő. A tó két részből áll: egyik részén egy drótkötélpálya van kifeszítve a wakeboard (itt lakeboard) kedvelőinek, míg a másik részét élvezhetik a strandolók. Fontos megjegyezni, hogy semmilyen szinten sem zavarja az egyik rész a másikat. A víz mélysége közel a parthoz alacsony, míg beljebb úszva gyorsan mélyül.  Összességében ez is egy kellemes kikapcsolódást biztosítani tudó hely

Tó,tavak,Budapest,főváros,Rukkel tó,Gyömrő,Domony völgy,szórakozás,Bánk

3, Rukkel tó: Egyre nagyobb, szélesebb körben népszerűbb ez a Dunavarsányi tó. Ez a település sincsen messze a fővárostól, az 51-es úton néhány perc autózás után elérhető. Különlegessége, hogy 13 csúszdát használhatnak a vállalkozó kedvű vendégek, de emellett van lehetőség a klasszikus vízi bicikli bérlésre is, a nem annyira klasszikus kajak mellett. A belépőkről szólva el kell mondani, hogy egy felnőtt belépő 1500, míg egy diák vagy egy nyugdíjas belép ára 1200 Ft, míg aki egész napos,csúszdás opcióval kibővített tikettet szeretne, annak 3500 Ft-ot kell leszurkolnia a bejáratnál. Természetesen több büfé is áll a vendégek rendelkezésére, de itt már lehetőség van a kempingezésre is.

hirdetes

4, Dorog, Palatinus-tó: valljuk be, ezért a helyért sem kell átutazni a fél országot, a 10-es főúton haladva gyorsan ott találja magát az ember. A neve nem erre utal, de ez közigazgatásilag Esztergomhoz tartozik. A Dorogi- medence legnagyobb taváról van szó, mely egykoron egy bányató volt. Itt a belépő ára tényleg elhanyagolható tétel, egy 4 fős család 1000 FT-ból megúszhatja ezt a tételt. A gyerekeknek igazán jó hely,hiszen számukra egy külön rész lett elkülönítve, ahol kisebb a víz mélysége, így ők is kiélvezhetik a tó kínálta lehetőségeket.

Tó,tavak,Budapest,főváros,Rukkel tó,Gyömrő,Domony völgy,szórakozás,Bánk

5,Bánki tó: ez az a hely amely bizony híresebb a fesztiváljáról, mint bármi másról. De ez a rendezvény nincs egész évben, szemben a tóval, ami nagyon jó lehetőségeket kínál az ember számára nyáron. Az itt felsorolt helyek közül talán ez található a legmesszebb, de aki járt már itt az tanúsíthatja, hogy megéri ide is elautózni a 2-es úton. Itt is megvannak a klasszikus strandkellékek, melyek bizony nem hiányozhatnak sehonnan sem. Egy felnőtt belépő ára 650, míg a kedvezményes tikettek ára 325 Ft-ra rúgnak. Az árak tehát barátságosak, a környezet lenyűgöző, ez a hely is egy nagyszerű alternatíva a szórakozáshoz.

Fotók:strand.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Bolhási-víznyelőbarlang

Bolhási-víznyelőbarlang: A Jávorkúttól északkeletre található a Bolhási-víznyelőbarlang.... Tovább

Sopron

Sopron Magyarország nyugati csücskében található város, melyet szokás a Hűség Városának... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!