hirdetes

Tavaszi programajánló – A legjobb balatoni programok márciusban!

ZH

Itt a tavasz, és kezdődnek a jobbnál-jobb programok! Nincs ez másképp a Balatonnál sem, ahol rengeteg családi, kulturális és művészeti fesztiválon és programon várják a résztvevőket! Nézzük a legjobb márciusi balatoni programokat!

balaton március

1.    Nők hete 2023 Keszthely

A rendezvénysorozat részeként március 1-8. között Keszthelyen előadások, kiállítások, mozgásformák bemutatója várja nemcsak a hölgyeket a Nők hete programsorozaton.

2.    Téli Balaton-átúszás 2023

2023. március 3-ra tervezik – ha az időjárás is kegyes lesz – a 3. Téli Balaton-átúszást. A jelentkezőknek előtte kvalifikálniuk kell magukat, hogy egyéniben vagy váltóban átússzák a Balatont Szántód–Tihany között.

3.    Fonyódi télbúcsúztató 2023


2023. március 4-én 14 órától búcsúztatják a telet Fonyódon. A télűző, zajos felvonulás a Tűzoltózenekarral, kiszebábbal, busókkal a Vigadó térre tart majd. Indulás a Művelődési Központ elől.

4.    Tavasz a Malomban – Gyenesdiás

A természet csodás kincseivel ismerkedhetünk a tavaszi időszakban is – pár órás előadások vagy akár 2 napos workshopok alkalmával a Tematikus gyógynövény napokon márciusban a gyenesdiási Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. A rendezvény több hétvégén is nyitott lesz, március 12-én, majd 18-án és 19-én, végül március 25-án húsvét alkalmából is részt vehetünk az izgalmas programokon.

5.    Március 15. Vonyarcvashegyen

2023. március 14-én emlékeznek meg Vonyarcvashegyen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójára a Vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtárban.

hirdetes

6.    Füredi Tavaszi Fesztivál 2023

Ötnapos programkavalkádot ígér a Füredi Tavaszi Fesztivál 2023. március 15-19. között. A kulturális rendezvénysorozaton benépesül, élettel telik meg a reformkori városrész, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc jegyében, számos ünnepi program várja a családokat.
Lesznek programok a gyerekeknek, a képzőművészet iránt érdeklődőknek, koncertek és előadások várják a látogatókat, valamint látványos módon emlékeznek meg a Március 15-i forradalom és szabadságharcról is.

hirdetes

7.    Haláp túra – Séta egy kialudt vulkán kráterében 2023


Ahhoz, hogy egy vulkán kráterében sétálhassunk, nem kell külföldre utazni! Március 15-én 10 órakor indul a Haláp túra, egy séta a kialudt vulkán kráterében, majd gyönyörködhetünk a Tapolcai-medence látványában egy csodásan kéklő balatoni háttérrel.

Találkozó: 9.45 Zalahaláp, temető melletti utca
Indulás: 10.00
Időtartam: 2,5 óra
Szintkülönbség: 100 m
Nehézségi fok: könnyű

A túrán való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, személyesen a badacsonyi Tourinform irodában (8261 Badacsony, Park. u.14), vagy telefonon: +3687/531-013

8.    Márciusi ifjak – családi nap 2023

2023. március 15-én családi nappal emlékeznek a Balatoni Múzeumban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire 10 órától. Rengeteg kézműves program is lesz a gyerekek számára, valamint interaktív bemutatókra is számíthatunk, ahol hiteles forrásból ismerhetjük meg az 1848-as eseményeket.

9.    TavasziÉbredés – Tagyon-hegyi Nyitott Pincék 2023


2023. március 25-én rendezik meg a Tagyon-hegyi Nyitott Pincék – TavasziÉbredés programot 12-19 óra között.

Zánka fölött, Tagyon-hegyen, csodálatos balatoni panoráma, gyönyörű szőlőbirtokok no és persze finom borok várják az oda látogatókat. A borászatok nyitott pincével, a borászok nyitott szívvel és boraikkal, házi étkekkel csalogatják az érdeklődőket a hegyre. Remek alkalom a szombat eltöltésére, családoknak, baráti társaságoknak egyaránt.

10.     Víz-napi Balcsi party 2023 Balatongyörök


A Víz Világnapja alkalmából 15 órától Balatongyörökön, a strand bejáratánál kerül megrendezésre a Víz-nap Balcsi party, ahol rengeteg érdekes információt tudhat meg a vízzel kapcsolatban kvízjátékokon, arcfestéssel, fanyűvő játékparkkal, papírhajó hajtogatással és víz kóstolással, valamint sütivásárral egybekötve.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nobel-díj

Nobel-díj: 13 magyar. A Nobel-díjat a svéd kémikus és feltaláló Alfred Nobel alapította.... Tovább

Farsang

Farsang: Télűző, hagyományőrző ünnep. Régen úgy tartották, hogy a farsang rendbontással,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Sport Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!