hirdetes

Tényleg ideért a tavasz? Heti időjárás előrejelzés következik!

VN

Micsoda meleg februári napokat éltünk át, sokak szerint ideért a tavasz, és már nem is nagyon tágít. De vajon tényleg ilyen ügyesen elűzték volna a busóink a telet, és tehetjük is el a téli kabátot? Igazán válaszolni erre nem tudunk, de megmutathatjuk az OMSZ heti előrejelzését, azaz hogy milyen időre kell számítani a télen!

tavaszi  időjárás előrejelzés

Hétfői időjárás előrejelzés

Melegfronti felhőzet vonul északnyugatról délkelet felé. A nap első felében többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, délutánra nyugat felé haladva már csak fátyolfelhők lehetnek az égen, estére pedig mindenütt csökken, vékonyodik a felhőzet. Délelőtt még előfordulhat gyenge eső, majd fokozatosan gyengül, a déli órákra már mindenütt megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szél időnként megerősödik, a hegyekben viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de északkeleten és a Tiszántúlon néhol 8, 9 fok is előfordulhat. Késő estére 3 és 10 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Keddi időjárás előrejelzés

A délnyugati részeken többnyire derült lesz az ég, míg északkelet felé haladva felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem lesz. Sokfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél. Kora délután 11, 17 fokra számíthatunk.

hirdetes

Szerdai időjárás előrejelzés

Az északkeleti harmadban erősen felhős idő valószínű, míg délnyugaton eleinte túlnyomóan derült lesz az ég, majd nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Az északkeleti harmadban kisebb eső, zápor előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali -1, +5 fokról 8 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtöki időjárás előrejelzés

Erősen felhős idő valószínű, de az ország délkeleti felén szakadozottabb is lehet a felhőzet. Elszórtan - elsősorban a Dunántúlon - eleredhet az eső, zápor. A keleti szelet több helyen élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul. A csúcsérték 7 és 14 fok között valószínű.

hirdetes

Pénteki időjárás előrejelzés

Erősen felhős időre számíthatunk. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A hajnali 0, +7 fokról 7 és 16 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Szombati időjárás előrejelzés

Erősen felhős idő valószínű. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 1 és 6, a maximum 9 és 16 fok között valószínű, délnyugaton mérhetik a magasabb értékeket.

Vasárnapi időjárás előrejelzés

Közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, déli, majd az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban -1, +6, kora délután 6, 16 fok valószínű, az északi, északnyugati részeken lesz a hidegebb, míg délkeleten enyhébb az idő.
 

Forrás: OMSZ

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aradi vértanúk

Aradi vértanúk: Az aradi vértanúk az a 12 magyar tábornok és egy ezredes voltak, akiket az... Tovább

Magyar Királyi Honvédség

Magyar Királyi Honvédség: A Magyar Királyi Honvédség a 20. századi Magyar Királyság... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás