hirdetes

Tavaszi időjárást hoz a tavasz első hete? - heti időjárás előrejelzés!

VN

A tél vége elég tavasziasra sikerült, napsütés, enyhe idő, sokan nemhogy téli kabát nélkül, de pólóban is kimerészkedtek. Vajon tavasz eső hete is így fog folytatódni, és igazi napsütéses tavaszi időre kell számítanunk március megérkezésével? Mutatjuk is az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését!

Tavaszi időjárás előrejelés

Várható időjárás hétfőn

Általában néhány órás napsütésre számíthatunk, amelyet azonban gomolyfelhők zavarnak. Számottevő csapadék nem valószínű. Nagy területen megélénkül az északkeleti szél, amely főként az Alpokalján, valamint a Nyírség, Hajdúság egyes részein meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére jobbára -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

A ködfoltok feloszlását követően országszerte derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható.

Várható időjárás szerdán

Az éjjel képződő köd, illetve rétegfelhőzet délelőtt nagyrészt feloszlik, és ezt követően derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a szél. Hajnalban +2, -3, délután többnyire 10, 16 fokot mérhetünk.

hirdetes

Várható időjárás csütörtökön

Az éjszaka képződő ködfoltok gyorsan feloszlanak, és derült vagy gyengén felhős, száraz idő várható. Estefelé észak felől már megérkezhet a hidegfront felhőzete, és néhol zápor is kialakulhat. Megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban -2, +3, délután 12, 18 fokot mérhetünk.

Várható időjárás pénteken

Hidegfront felhőzete húzódik fölénk észak felől, amelyből több helyen lehet esőre, záporesőre, főként a hegyekben hózáporra számítani. A délnyugati, majd az északira forduló szelet sokfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a maximum-hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.

hirdetes

Várható időjárás szombaton

A front felhőzete levonul rólunk, mögötte felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan valószínű hózápor. Az északias szelet nagy területen kísérik élénk vagy erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb lehet, a maximum-hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Várható időjárás vasárnap

Általában gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban általában -1 és -6 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balatonboglári Gömbkilátó

Balatonboglári Gömbkilátó: A Gömbkilátó Balatonboglár jelképe. A körülbelül 60 méter... Tovább

Rövid hírek

Rövid hírek a pár mondatos, lényegretörő, csak a fontos dolgokat kiemelő, információk a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek