hirdetes

Tavaszi családbarát kirándulás a Balatonnál – Rengeteg ingyenes program, ahol a gyerekek is jól érzik magukat!

ZH
Frissítve: 2024.04.08
Frissítette: ZH

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 5 olyan családbarát úticélt a Balatonnál, ahol biztosan a gyerekek is csodásan érzik majd magukat! Itt a tavasz és jön a jó idő, így itt az ideje a kirándulásoknak is! Ezek közül a családbarát programok közül biztosan találtok olyat, ami kedvetekre való lenne!

tavaszi családi programok

5 családbarát program tavaszra a Balatonnál

Talán nem is olyan egyszerű feladat egyszerre olyan programot találni, amit a gyerekek és a mi felnőttek is élvezünk. De a tavasz itt van és egyre melegebb az idő, ezért végre kiszabadulhatunk a négyfal közül az egész családdal! Ezért most összegyűjtöttünk 5 különleges családbarát programot a Balatonnál, hogy jól teljenek a családi, közös pihenések és kirándulások!

Használjuk ki, hogy az ajtónkban kopogtat a tavasz, hogy már nem fújja jeges szél az arcunkat, de még nem is tikkasztó a hőség, ugyanis ilyenkor a legegyszerűbb a csöppségekkel megkedveltetni a természetet, a kirándulást és a szuper programokat, amelyeket a Balaton környékén találhatunk!

1.    Kinizsi-vár


Az egyik legjobb vár kirándulás lehet gyerekekkel, ugyanis nem kell bérceket megmászni, hogy feljussunk a törökverő Kinizsi Pál várába Nagyvázsonyban, ráadásul még ingyenes is, így nem kell sok ezer forintot kifizetnünk a belépőkre! A Mátyás király hadvezéréről elnevezett vár jelenleg ugyan még felújítás alatt áll, így még nem teljes egészében látogatható, de a látogatók számára kijelölt útvonalon bizonyos földszinti és szabadtéri területek hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között várják a látogatókat.

2.    Csopaki Pele-körút Tanösvény


Mindössze fél óra is elég a Pele-körút Tanösvény teljesítésére Csopakon még ovis korú gyerekekkel is, amely interaktív tanösvény a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság székházát ölelő 1,5 hektáros parkjában kanyarog. A tanösvény teljesítése közben bepillantást kaphatunk a Balaton-felvidék elmúlt fél milliárd évének földtörténeti eseményeibe, valamint a Budapesti Műszaki Egyetemnek köszönhetően igazán klassz fajátékokat is kipróbálhatnak a gyerekek.

hirdetes


A tanösvény minden hétköznap munkaidőben (H-CS 7:30-16:30, P 7:30-13:30) szabadon látogatható.3.    Keszthelyi Balatoni Múzeum


A keszthelyi múzeum a Balaton legrégebben alapított múzeuma, amely igazán család és gyermekbarát intézmény, ugyanis rengeteg interaktív és izgalmas kiállításokon keresztül mutatják be a Balaton-környéket. A múzeum tizenegy termében régészeti, néprajzi, történeti és természettudományi értékeit mutatják be a magyar tenger környékének, ami bizony nem csak a gyerekek számára kínálhat önfeledt szórakozást, de a felnőtteknek is élvezetes!

A tavaszi időszakban keddtől szombatig 9-17 óra között tart nyitva a múzeum, felnőtteknek 2000 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1000 Ft a belépő. Van családi és csoport kedvezmény is.

4.    Balatonfüredi Lóczy-barlang


Nem csak a gyerekek számára lehet izgalmas egy földmélyi kirándulás, amelyre lehetőséget is adnak Balatonfüreden a Lóczy-barlangban, miközben különleges ismeretekkel és tapasztalatokkal is gazdagodunk.

hirdetes

A balatonfüredi Lóczy-barlangot 1882-ben tárták fel, majd 1934-ben nyitották meg a látogatók előtt. 2021-ben adták át a Lóczy-barlangnál az új látogatóközpontot beltéri és szabadtéri interaktív kiállítással, illetve egy geológiai bemutató tanösvénnyel.

A Lóczy-barlang a tavaszi időszakban pénteken és szombaton 10-15.30 óra között látogatható. A 3-14 év közötti gyermekek belépőjegye 700 Ft-ba, a 15-18 év közötti fiatalok jegye 1200 Ft-ba kerül, a felnőtt jegyár 1500 Ft. Családi jegy is váltható.

5.    Balatonfenyvesi Kisvasút

Érdekes lápvidéken keresztül halad át a balatonfenyvesi kisvasút, amely talán elsőre nem hangozhat túl vonzó programnak, ám mégis a vonatrajongó gyerekkel kiváló móka lehet, nem mellesleg ez a Balaton egyetlen kisvasútja! Balatonfenyves és Somogyszentpál között közlekedik és a Nagyberek legszebb részein keresztül robog át, maga mögött hagyva a kis falvakat, tavakat, nádasokat. 

A kisvasút menetrendjét ITT találod. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A regölés

A regölés: a téli népszokások közé sorolható. A regölés a télközépi, karácsonyi,... Tovább

Gulyásleves

Gulyásleves: Nemzeti értékünk, messzi földön híres ételünk. Külföldön pörköltként... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!