hirdetes

Te milyen sűrűn cseréled le ezeket a tárgyakat?

Bettina

Legyünk őszinték, sok olyan tárgy és termék van, amit többször kéne cserélnünk, mint ahogy az tesszük!

te milyen sűrűn cseréled le ezeket?

Szempillaspirál

Remélem, hogy azt mindenki tudja, hogy azon sminktermékeknek a legrövidebb a szavatossági ideje, amit a szemek környékén használunk. A szempillaspirál az egyik ilyen, amit a legtöbb nő használ, de ritkán cserél. Alkalmazása közben a szempillákon lévő baktériumok bekerülnek a termékbe, és minél tovább tart, annál több lesz belőlük. A szakértők azt tanácsolják, hogy három hónapnál tovább ne spirálozzuk a szempillánkat ugyanazzal a termékkel. Erre főként azoknak kell odafigyelniük, akik meglehetősen ritkán sminkelnek. 

Alapozó

Átlagosan egy alapozó körülbelül fél évig használható, de ez attól is függ, hogyan tároljuk és miként alkalmazzuk. Ha az alapozót nem tubusban, hanem kis tartályban lévőt használunk, amelyet szivaccsal vagy az ujjunkkal viszünk fel, azt fél év után mindenképpen cseréljük le, de inkább 4 hónap legyen a maximum használata. Az ilyen alapozók ugyanis rengeteg baktériumnak adnak telephelyet. Számos bőrproblémát okozhat, ha régi alapozót illetve szivacsot használunk. Azoknak, akik amúgy is küzdenek az arcukon megjelenő pattanásokkal, különösen fontos, hogy odafigyeljenek erre a szabályra. 

hirdetes

WC-kefe

Na, te ezt mikor cserélted le utoljára? A legtöbb háztartás akár évekig is használja ugyanazt a WC kefét. Még csak eszünkbe sem jut lecserélni, hiszen tökéletesen ellátja a funkcióját, legalábbis úgy tűnik. Egy idő után már mondhatni, hogy hiába tisztítjuk azonban akár hetente is, egy idő után elpusztíthatatlanná válnak a rajta újra és újra megjelenő baktériumok. Legkésőbb akkor mindenképpen érdemes cserélni, amikor a kefe sörtéi már eldeformálódtak, ugyanis akkor már nem is olyan hatékony az eszköz.

hirdetes

Szivacs

A mosogatásnál használt szivacsot sem jut eszünkbe gyakran cserélni, általában ha a dörzsi része teljesen elhasználódott. Pedig ez is egy igazi baktériumtenyészet az otthonunkban. Rengeteg baktérium alakulhat ki rajtuk. Hiába locsoljuk le fertőtlenítővel, képtelenség minden bacilust kiírtani belőlük. Legalább kéthetente kellene tisztára cserélni!

Alsónemű

Egyes baktériumok még akkor is képesek megmaradni az alsóneműkön, ha kimostuk őket, vagyis legalább egy év után érdemes lecserélni a bugyikat és gatyákat. Mivel közvetlenül érintkeznek az intim területünkkel, és sokszor szintetikus anyagból készülnek, egészségügyileg nem elhanyagolható kérdés, meddig is használjuk ezeket. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Vörösmarty Mihály

Vörösmarty Mihály: Vörösmarty Mihály magyar költő, író, ügyvéd, a Magyar Tudományos... Tovább

Balaton-felvidéki tanúhegyek

Balaton-felvidéki tanúhegyek: a tanúhegyek Badacsonytól a Somlóig érnek. Történetük 260... Tovább

Tovább a lexikonra