hirdetes

Gyerekkorunk nagy kedvence, az az igazi retro téli gyümölcstorta receptje

VN

Te is oly sokszor visszasírod gyerekkorod finom ízeid? Nem kellenek neked reform, mindenmentes sütemények, inkább valami igazán finomat akarnál enni, vagy tálalni a családodnak? Mit szólnál egy jó kis téli gyümölcstortához, amit gyerekként te is olyannyira szerettél? Mutatjuk az eredeti receptet!

Retro téli gyümölcstorta recept

Retro téli gyümölcstorta, az egyszerű, de nagyszerű finomság

Szinte már a ránézésétől jóllakik az ember, hiszen nemcsak ízletes, hanem nagyon mutatós is a gyümölcstorta, amit nem is gondolnád, hogy milyen egyszerűen elkészíthetsz. Ha szeretnél valami igazán retro finomságot varázsolni az asztalra, meglepnéd párodat, szüleidet, más családtagodat, vagy egyszerűen csak magadat egy kis gyerekkori emlékeket idéző íz kavalkáddal, boldogságot hozó színvarázslattal, akkor készítsd el ezt a mennyeien finom gyümölcstortát. Már mutatjuk is a receptet, először kezdjük a legfontosabbal, hogy mi kell hozzá!

Hozzávalók a téli gyümölcstortához

A piskótához

  • 3 db tojás
  • 2 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 7 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál vaj (a forma kikenéséhez)
  • 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

A krémhez

  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

A tetejére

hirdetes
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • Ízlés szerint gyümölcsök, minél több annál jobb, minél sokfélébb, annál szebb!
  • Téli ötletek: kivi, banán, narancs, mandarin, grapefruit, de a fagyasztóból lehet esetleg málnát, epret is vadászni, bár gyerekkoromban leginkább banán is kivi díszítette az anyukám által készített remekművet.
hirdetes

A retro téli gyümölcstorta elkészítése

  1. Először is a torta piskótájának elkészítésével kell kezdeni a folyamatot, ehhez pedig a tojást jól kikeverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a lisztet, és szép sorjában a többi szárazhozzávalót is, azaz a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, majd a margarint is, amit előtte megolvasztunk egy kicsit, nem túl melegre. Ha megfelelően összekevertük a hozzávalókat, összeállt a piskótatészta, akkor egy kivajazott, lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük, és addig sütjük, amíg aranysárga nem lesz. Körülbelül 180 fokon 15-20 percig kell sütni, de ez a sütő fajtájától, teljesítményétől is függ.
  2. A sütés után egy tálba borítjuk a gyümölcstorta piskótáját, és hagyjuk, hogy kihűljön, addig pedig elkészítjük a krémet. Ehhez nem kell más, mint 3 dl tejből vaníliapudingot főzünk, és langyosan a tésztára öntjük ezt. 
  3. Miután a puding kellően megdermedt megpakoljuk a tora alapunkat gyümölcsökhöz. Ehhez szeletelj vékony cikkekre banánt, kiwit, esetleg almát, pucolj meg mandarint, és szedd cikkelyeire, vagy vágj fel epre, málnát, keress apróbogyós gyümölcsöket! Akár fagyasztott gyümölcsöket is használhatsz, ha nincsen más kéznél. A gyümölcsöket tortazselével fedjük le, amit egyszerűen csak elkészítünk a hátuljára írt utasítás alapján, és leöntjük vele a tortát úgy, hogy minden gyümölcsre jusson!
     
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Megyer-hegyi tengerszem

Megyer-hegyi tengerszem: A Zempléni-hegyég egyik legkülönösebb látnivalója csak nevében... Tovább

Mátyás templom

Mátyás templom: A budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom, Budapest... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyarország Magyarság Programajánló
X
Kövess minket facebookon!