Romantikus programot keresel pároddal? Az őszi-téli időszakban kicsit nehezebb dolgod van, de most segítünk. Mutatunk három olyan romantikus programot, amelyre mindketten sokáig emlékezni fogtok.

Téli páros programok a Balaton déli csücskénél

cs

Szerencsére a Balaton ma már nem csak pancsolást és napozást jelent, hanem egyre inkább kedveltté válik az őszi és téli időszakban is. Számos romantikus program várja a téli kalandok kedvelőit is, legyen szó ünnepi hangolódásról, aktív vagy passzív kikapcsolódásról. 

Romantikus programot keresel pároddal az őszi-téli időszakban? Íme, itt is van három!

 

Romantikus programot keresel pároddal az őszi-téli időszakban? Íme, itt is van három!

Barangolás a Csodabogyós Barlangban a sportok szerelmeseinek

Advent első vasárnapján földalatti kalandok várnak vártak a balatonedericsi Csodabogyós Barlangban, amely 393 méteres tengerszint feletti magasságban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén található. A nevét a barlangbejárat mellett is látható, szúrós csodabogyó nevű örökzöld cserjéről kapta. Jelenleg ismert járatainak hossza összesen 6 kilométer, mélysége -136 m, de a barlangtúrák ennek a hossznak csupán töredékét érintik. Az alaptúra 400 méter hosszú, másfél-két óra alatt lehet megtenni vaslétrákon és óriás kőtömbök mellett, gyakran négykézláb kúszva.

Romantika a barlangban

Kép forrása: bfnp.hu

 

A látvány azonban kárpótol mindenért, a barlang terei, csodálatos képződményei meseországba repítik a túrázókat. Az extrém túra már 900 méter, a 4 órás útvonal pedig olyan beszédes barlangi termeket érint, mint a Bál, a Bársony, az Ikarusz és a Gyönyörök terme. Ez egy igazi romantikus kaland, amely az év bármely napjában elérhető és garantáltan felejthetetlen élmény marad. 

Még egy szuper programért kattints a következő oldalra!

Romantikus programot keresel pároddal az őszi-téli időszakban? Íme, itt is van három!

Zobori Élménypark – Játékos kedvű pároknak

Ha a hófödte barangolás helyett inkább közös kalandra vágytok irány a Tejút, a Kínai Nagy Fal, vagy maga a Jurassic Park. Na nem ám egy fotelből tv-t nézős estére gondoltunk, hanem a Zala megyei Zobori Élményparkra, ahol egész évben izgalmas élményekben lehet részetek. Találjátok meg kéz a kézben a kiutat egy űrbéli szabaduló szobából, vagy üljetek fel karöltve egy 3D hullámvasútra és élvezzétek az adrenalint. Ha pedig mesés helyekre szeretnétek eljutni, ki se kell mozdulnotok az élménypark 4D mozijából, ahol virtuális utazást tehettek a Jurassic Parkba, végigszáguldozhattok a Kínai Nagy Falon egy riksán, de akár egy igazi autósüldözésben is részetek lehet New York utcáin. 

4D mozi

Kép forrása: zobori.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kárpát-medence

A Kárpát-medence a Kárpátok, az Alpok és a Dinári-hegység vonulatai által körbevett nagy... Tovább

Szegedi Füvészkert

Szegedi Füvészkert: Messze földön híres a Szegedi Fűvészkert. A 17 hektáros kertben rengeteg... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás