hirdetes

Csodálatos téli úti célok, amelyeken biztos nem fogsz tudni elaludni!

Van valami különleges abban, ha télen utazunk. Nincs két hely, ahol teljesen egyformán tapasztalható a zimankó, és ha télen látogatsz el valahova, ahol korábban már jártál, gyakran olyan érzésed lehet, mintha először látnád az úti célt. Más évszakokkal ellentétben a tél teljesen átalakíthatja a miliőt, és olyan látogatói élményt teremthet, amelyet az év más időszakaiban nem kaphatunk meg. Persze nem minden desztináció alkalmas a télre, de azok számára bizonyára lesz jobb alkalom is a látogatásra. Vessünk egy pillantást Európa legjobb téli úti céljaira, és arra, hogy mi teszi őket olyan különlegessé.

Téli úticél

Érdekel a velencei karnevál?

Kevés turisztikai célpont van a világon, amely népszerűbb lenne Velencénél. Miért nem döntöd el most, hogy mikor látogatsz el az olasz lagúnák gyönyörű városába? Merthogy ez most bizony az az időszak, amikor kevésbé forgalmas a térség. Végül is illőnek tűnik felkeresni a La Serenissima becenévvel ellátott helyet egy nyugodtabb periódusban. A velencei utazás télen azt jelenti, hogy nem kell megküzdened a körutazásos csoportok zavaró hullámaival, miközben a város elbűvölő csatornái mentén bolyongsz. A nyár zűrzavarát a nyugalom légköre váltja fel, amely ideális egy laza városi pihenéshez. De valójában Velence közel sem csendes egész télen. A dolgok megváltoznak, amikor a városba beköszönt a karnevál, amelyről Velence régóta híres. Hihetetlen fesztivál egy olyan desztinációban, amelyre a koldusok hite szerint nehéz nemet mondani. A repülőjegy már adott, válaszd ki az optimális időszakot!

Inkább legyen Svájc?

hirdetes

Néhány helyről első blikkre az a benyomásunk, hogy kizárólag csak télen érdemes ellátogatni, ilyen például a svájci Interlaken üdülőváros. Egy völgyben fekszik, de a város az Alpok számos kimagasló csúcsa közelében található, így népszerű célpont a szabadtéri tevékenységekhez. Végül is, amikor az Alpok a lábaid előtt hever, az csak kihozza belőled a legtöbbet, nem? Interlaken kényelmes hegyi aktivitást kínál egy olyan város kényelméből, amely minden szeszélyedet kielégíti. A helyben az a nagyszerű, hogy mindenfajta temperamentumnak megfelelő lehetőségeket kínál, a szelíd szórakozást keresőktől kezdve egészen azokig, akik imádják feszegetni a határokat. A skála keményebb kaliberében az az opció, hogy felfelé indulj a hegyekbe, és meglátogasd az olyan csúcsokat, mint az Eiger és a Jungfrau. Aztán ott van a sok móka a lejtőkön az olyan havas sportokkal, mint a síelés és a snowboardozás. Végül pedig, ha úgy döntesz, megcsodálhatod az Alpokat az égből is olyan extrém sportokkal, mint a siklóernyőzés vagy az ejtőernyős ugrás. Bármit is választasz, amikor visszatérsz, újra felmelegedhetsz, és megkóstolhatod a svájci finomságokat.

hirdetes

Meglátogatnád a Mikulást?

Izgatottan várod a karácsonyt és a Mikulást? Mit szólnál, ha inkább te látogatnád meg őt? Nem feltétlenül kell elmenned az Északi-sarkig, tulajdonképpen bőven elég a néhány kilométerre található finn Lappföldig. Közvetlenül Rovaniemi mellett található a Mikulásfalu, amely a jó öreg Saint Nick hivatalos otthona. Ha ellátogatsz a faluba, találkozhatsz a Télapóval, különleges pecsétet kaphatsz az útleveledbe, és együtt lóghatsz egy igazi rénszarvassal is. Nehéz nem elvarázsolódni ezen a mesebeli helyen. A Mikulás mellett eltöltött időn túl Rovanieminek más tevékenységi portfóliója is akad. Ha többet szeretnél megtudni a régióról és az Északi-sarkról, látogass el az Arktikum Tudományos Múzeumba, ahol személyesen tekintheted meg a kultúrát, a történelmet és a természetet. Ha valami kalandosabbra vágysz, miért ne mehetnél szánkózni imádnivaló és energikus husky kutyákkal? Ja, és reméljük, hogy lesz lehetőséged látni a varázslatos északi fényt is. Rovaniemi tökéletes hely minden sarkvidéki lehetőség számára, így Európa egyik legjobb téli célpontja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Feszty-körkép

Feszty-körkép: A Feszty-körkép (A magyarok bejövetele) Feszty Árpád festőművész... Tovább

Farsang

Farsang: Télűző, hagyományőrző ünnep. Régen úgy tartották, hogy a farsang rendbontással,... Tovább

Tovább a lexikonra