hirdetes

Pompázzon télen is a balkon és a virágoskert: mutatunk 5 csodaszép téli virágot, amik feldobják a szürke napokat

VN, ZH

Csak tavasszal lehet virágot ültetni, csak a tavaszi és nyári időszakban gyönyörködhetünk a pompás színekben tündöklő virágainkban? Bár télre a természet lelassul, megpihen, így a legtöbb virág is, azért bőven találhatunk olyan virágokat, amik télen is csodaszépek, és az extrém időjárás sem árt nekik. Mutatunk is 5 csodaszép téli virágot, ami biztosan jól mutat majd a te virágoskertedben, vagy balkonládádban is!

5 legszebb téli virág

Mit kell tudni a téli virágokról?

Mielőtt megmutatnánk nektek a téli virágok listáját, fontos, hogy pár dolgot tisztázzunk velük kapcsolatban. Bár az alább bemutatott téli virágok jól bírják ez az extrém, hideg, sokszor fagy alatti időjárást, a havat, a kevés fényt, mielőtt bármilyen ültetésbe kezdesz, alaposan nézz utána, hogy pontosan milyen kondíciók az ideálisak számukra. Illetve szintén fontos az is, hogy mikor dugjuk őket a föld alá, hiszen számos téli virágot még ősszel el kell ültetni ahhoz, hogy télen a legszebb pompájában pompázhasson. 

#1. Téli virágok: Ibolya

Nekem az egyik kedvencem. Ki ne emlékezne azokra az édes gyerekkori emlékekre, amikor a mezőn, játszótéren, útszélen, vagy éppen a kertben szedtük édesanyának a vadon termett ibolyákat? Apró, de annál szebb, kis színes kincs a téli szürkeségben. Habár éves növények, könnyen szaporíthatóak magról, gyökereztetéssel vagy akár tőosztással is, enyhe tél esetében az egész évszakban kitartanak.

hirdetes

#2. Téli virágok: Téli jázmin

Ez a kínai eredetű csodaszép virág jellemzően tél végén hajt ki, de enyhe klímában már hamarabb is gyönyörködhetsz benne. Akár az egész balkont képes lenne beborítani, de cserjeként akár egy cserépben is tarthatod. Illata nincsen sajnos, nem úgy, mint a többi jázminfajtának, viszont kárpótol minket a látványa, ami csodálatossá teszi a téli tájat. 

#3. Téli virágok: Hunyor

Kora télen virágzik enyhe klímában, a hidegebb régiókban pedig tél vége felé, tehát egészen decembertől márciusig várható a csodaszép virág nyílása. Ráadásul elég igénytelen, és a hideget is jól tűri, de azt nem árt tudni, hogy erősen mérgező, maga a növény. Mivel az árnyas területeket kedveli igazán, ezért érdemes lombhullatók alá ültetni.

#4. Téli virágok: Árvácska

Hát persze, ne feledkezzünk meg a téli igazán népszerű üde színfoltjairól, az árvácskákról sem! Nem véletlenül ültetnek annyiszor a városokba, parkokba, egyéb közterületekre is árvácskákat az őszi-téli időszakban. Az októberben kiültetett árvácska üdén virít télen is, hiszen jól tűri a hideget, bár a kemény mínuszok alatt érdemes betakargatni a tövüket. 

hirdetes

#5. Téli virágok: Csarab 

Miért ne színesíteni még a te téli udvarodat is Norvégia nemzeti virága? Mivel Norvégiából származik, gondolom, már te is gondolod, hogy jól tűri a telet. Ültetheted kertbe, de cserepekbe is, azonban azt vedd számításba, hogy 20-225 cm-re nő meg. Ráadásul gyógynövényként is használható húgyúti panaszokra. 

Az alábbi galériát végig lapozva megtekintheted ezeket a csodaszép téli virágokat, kattints a képre és lapozd végig! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdélyben. Tusnádfürdő... Tovább

Szalajka-völgy

Szalajka-völgy: A Szalajka-völgy Szilvásváradon található. A Bükk-vidék egyik legszebb, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Szórakozás