hirdetes

Téltemető 2024 Noszvaj – Ideje eltemetnünk a telet és köszönteni a tavaszt, nem de?

ZH

Noszvajon idén is megrendezik a különleges Téltemető elnevezésre hallgató programot, hogy érdekes programok társaságában inthessünk búcsút a hidegtől és köszönthessük a tavaszt. Az idei téltemetőn is rengeteg izgalmas programmal találkozhatunk, nézzük meg mire is lehet számítani február 24-én Noszvajon!

téltemető noszvaj

Téltemető a Noszvaji Borplaccon 2024


„Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!” felkiáltásokkal űzhetjük a hideg telet idén is a Téltemető keretein belül Noszvajon február 24-én. A Téltemetőt már sokadik éve rendezik újra, szinte már hagyománnyá vált a térségben a maszkos felvonulás, mintha egy karneválra látogatnánk el az Imány-oldalban található Borplaccra.

A hagyományőrző télbúcsúztató keretein belül a rengeteg egésznapos programmal készülnek a szervezők. A napot egy közös maszk készítéssel indíthatjuk, ahol nem csak a kicsik, de a nagyok is kreatívkodhatnak a felvonulás előtt, majd ezt követően a dobosok vezetésével kezdődik meg a karneváli forgatag, ahol „Kiűzzük a betegséget, behozzuk az egészséget!”, a telet pedig eltemetjük a kiszebábot égető máglya körül állva. A gyülekező 17:00 órakor kezdődik a könyvtár melletti parkolóban, ahonnan elindul a felvonulás!

hirdetes

Természetesen a Téltemetőn nem csak a zenés felvonuláson vehetünk részt, de lesz rengeteg forralt bor, forró tea is a Borplacc kínálatában, valamint farsanghoz híven a fánk sem maradhat el!

A jó hangulatú rendezvényen lehetőségünk nyílik végre hangoskodni legálisan egy hatalmasat, hogy jó messzire űzzük a telet! A rendezvény szervezői arra kérik a résztvevőket, hogy mindenki hozzon magával zajkeltő eszközt. A felvonulást a Csakragenerátor Dobkör kíséri, így mire a Borplaccra kerül a társaság garantáltan mindenki farsangi hangulatba kerül!

hirdetes

A rendezvény ingyenes!

2024 Noszvaji Téltemetés Megközelítés

A Mezőkövesdtől csupán 20 km-re található település könnyen megközelíthető, akár menetrend szerinti buszjáratokkal is. Az autóval érkezők a járműveiket a könyvtár parkolójánál hagyhatják. Eger irányából is könnyen elérhető a település. Budapest felől pedig az M3-as mezőkövesdi lehajtónál lekanyarodva lehet tovább menni Szomolya irányába.

 

Búcsúztassuk együtt a telet egy vidám fáklyás felvonuláson Noszvajon!
 

Noszvaj egy kis község bükkalján, egy igazi kincs, ahol tiszta a levegő és látnivalóból sincs hiány. A turisztikailag aktív településen minden hónapban hagyományőrző rendezvényeket szerveznek. Így ha már ellátogatunk a faluba elűzni a telet, érdemes egy kicsit körültekinteni is a településen és megnézni a helyi nevezetességeket is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Népviselet

Manapság már hagyományőrzés céljából viselik az emberek Magyarországon.A magyar népviselet... Tovább

Sopron Óvárosa

  Sopron hazánk egyik legvonzóbb turisztikai célpontja. Változatos természeti adottságai,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!