hirdetes

Rendhagyó tárlatvezetéssel kezdődik a Terror Háza Múzeum ünnepi programsorozata

VN

Rendhagyó tárlatvezetéssel kezdődik a Terror Háza Múzeum egyhetes, ünnepi programsorozata: az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából hétfőtől rendhagyó tárlatvezetésekkel és történelem órákkal, gyertyagyújtással, ingyenes nyitvatartással, valamint fényfestéssel emlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira - olvasható az MTI híroldalán megjelent közleményben.

Terror Háza ingyenes belépés

A Terror Háza Múzeum ünnepi programja idén is különleges lesz

 A Terror Háza Múzeum közleményében kiemeli, hogy hétfőn egész nap ismert sportolók, színészek, zenészek, énekesek tartanak rendhagyó tárlatvezetéseket középiskolás diákoknak az intézményben. A kiállítás megtekintése során a hírességek felidézik a totalitárius diktatúrákkal, valamint az 1956-os forradalommal kapcsolatos családi emlékeiket, saját élményeikről, benyomásaikról, valamint az események jelentőségéről mesélnek a fiataloknak.
   

A rendhagyó tárlatvezetéseket Kótai Mihály ökölvívó, Dánielfy Gergely énekes, Kopek Janka színésznő, Dezsereczky István nehézsúlyú világbajnok és Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó, Fodor Márton kosárlabdázó és Zsoldos András, a Honvéd Kosárlabda csapat szakmai vezetője és szakmai igazgatóhelyettese, Rippel Ferenc artista, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Vastag Csaba és Egri Péter énekesek tartják.

hirdetes
   

Egész héten tartanak a programok a diákoknak

Keddtől péntekig Elmondjuk, hogy tudd! címmel rendhagyó történelem órákat rendeznek a múzeumban, az izgalmas órákra a középiskolás diákokat várja a Terror Háza Múzeum. A történészek az 1956-os forradalom mindennapjaival, a szabadságharc hőseivel, nemzetközi összefüggéseivel, valamint utóéletével ismertetik meg a fiatalokat - áll a közleményben. Mint felidézik, az előadásokon szó lesz egyebek között az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik legfiatalabb hőséről, Mansfeld Péterről, 1956 emlékének Kádár-korszakbeli eltörlési kísérleteiről, Tóth Ilonáról, a forradalom mártírjáról, illetve 1956 utolsó ellenállóiról, A mecseki láthatatlanok névvel illetett fegyveres szabadságharcos csoportról is. A Terror Háza Múzeum 2008 óta szervez rendhagyó történelemórákat, az azóta eltelt 15 évben több mint 400 rendhagyó történelemóra valósult meg, közel 26 000 diák részvételével.

hirdetes
   

Október 23-án ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeuma

Közleményükben kiemelik, hogy október 23-án a múzeum ingyenesen látogatható a megszokott nyitvatartási rend szerint, 10.00 és 18.00 óra között. Az állandó kiállítás mellett az érdeklődők megtekinthetik a "Nagy bűntetthez nagy eszme kell!" című új, időszaki tárlatot is a látogatók, amely Sam Havadtoy képzőművész, festő munkáit mutatja be. A látogatók egész nap gyertyagyújtással emlékezhetnek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira a Múzeum előtti Hősök falánál, 22-én vasárnap, valamint 23-án pedig fényfestéssel díszítik a Terror Háza Múzeum falait - áll a közleményben. 

Egyébként nemcsak a Terror Háza látogatható ingyenesen ünnepnapokon, hanem több múzeum is tart ingyenes napokat, részletek ebben a korábbi cikkünkben!

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tordai Sóbánya

Tordai Sóbánya: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdély kapujában. Kolozsvártól 35 km-re... Tovább

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!