hirdetes

5 tévhit a fogorvosokkal kapcsolatban, amit ideje elfelejteni

VN

Fogorvoshoz járni senki sem szeret, ami nem meglepő. Annyi rémtörténet, ilyen-olyan szóbeszéd terjeng a fogorvosokkal kapcsolatban. De sajnos ezeknek fogaink egészségei issza meg a levét. Nézzünk 5 nagyon gyakori tévhitet a fogorvosokkal kapcsolatban, amiknek nem sok igazságalapja van!

5 tévhit a fogorvosokkal kapcsolatban

A fogorvosi kezelések fájdalmasok

Ha megkérdeznénk tíz embert, hogy szerinte fájdalmasak-e a fogászati kezelések, 9 biztosan azt mondaná, hogy igen. Ha tovább faggatóznánk, és megkérdeznénk azt is, hogy még is mire alapozzák ezt a felvetésüket, csak nagyon kevesen lennének, ha egyáltalán lennének olyanok, akik személyes tapasztalattal alá tudnák támasztani ezt a vélekedésüket. Fogorvosi kezeléseknek tényleg nem szórakozás gyanánt tesszük ki magunkat, de közel sem olyan fájdalmasok ezek, mint ahogyan sokan gondolják. A modern orvostudománynak köszönhetően már a legtöbb eljárás teljesen fájdalommentes, inkább csak kellemetlen érzéssel jár, ha pedig mégsem, akkor érzéstelenítő mellett történik.

A fogtömés csúnya

Nagyon sokakban él még az emlék, a régi korok fogtöméseiről, a fémesen csillogó anyagokról, amit már messziről ki lehetett szúrni, ezek valóban nem a legszebbek, sőt… Azonban manapság már ennél sokkal jobb technológiák, anyagok léteznek fogak tömésére. A Lévai Dentálnál például préskerámiát alkalmaznak erre a célra, és a legmodernebb eljárásokat, annak érdekében, hogy tényleg a lehető legesztétikusabb legyen az eredmény. Bővebben itt olvashattok erről az eljárásról: esztétikus fogtömés.

hirdetes

Fogorvorvoshoz csak akkor kell menni, ha fáj

Nagyon sokan csak a legvégső esetekben fordulnak fogorvoshoz, akkor, amikor fájdalmuk már tényleg elviselhetetlen, ez azonban nem helyes. Fogorvoshoz akkor is kell menni, ha csak egy kicsit kellemetlen, vagy csak egy kicsi elváltozást érzünk, sőt akkor is, ha semmi különöset nem észlelünk. Nem a másik oldalon kell rágni, vagy hozzászokni a hideg hatására kialakult érzéshez, hanem felkeresni egy szakembert, mert legtöbbször ezekből az apró tünetekből keletkeznek a nagyobb problémák. Akár tünetek nélkül is jelentkezhetnek olyan megbetegedések, amik a fogak elvesztésével járnak.

hirdetes

Ha elmegyek a fogorvoshoz, biztosan kihúzza a fogam

Egy újabb rémtörténet, aminek nincsen semmi valóság alapja. Ha elmegyünk egy fogorvoshoz, akkor egy kivizsgálás, állapotfelmérés veszi kezdetét. A fogorvos kezelési terv nélkül nem kezdi el a kezelést, főleg nem a páciens engedélye, beleegyezése nélkül. Ezért biztosak lehetünk benne, hogy egyetlen fogunkat sem fogjuk ott hagyni! Sőt, a kezelés során is a cél, hogy minél kevesebb kár érje a fogazatot. 

A fogorvoshoz járni drága

A fogorvosi kezelések tényleg nem olcsók, de mi az manapság… Egy jó szakember azonban nemcsak elkéri az árát, hanem meg is éri az árát. Miért éppen az egészégünkre sajnálnánk azt az összeget, amit egyébként ruhára, nyaralásra, vagy bármi másra is elköltünk?
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű magyar vizsla: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A rövidszőrű magyar... Tovább

Hillebrand Jenő-barlang

Hillebrand Jenő-barlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. Az 1947-ben... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek