hirdetes

Tévhitek a koronavírusos betegek otthoni ápolásával

Bettina

A Pécsi Tudományegyetem tanácsai a koronavírus ápolásával kapcsolatban!

Tévhitek a koronavírussal kapcsolatban

A Pécsi Tudományegyetem közzétett egy videót, amiben dr. Jáksó Krisztián, a pécsi Koronavírus Ellátó Központ Intenzív Osztályának klinikai főorvosa a legnagyobb tévhitekre hívja fel a figyelmet a koronavírusos betegek otthoni ápolásával kapcsolatban. Fokozottan figyelnünk kell a megbetegedéseink során arra, hogy a szervezetünk milyen tüneteket produkál, mivel eleinte összekeverhető egy sima megfázásos betegséggel, de sokkal súlyosabb dolog is állhat sajnos a háttérben. A Pécsi Tudományegyetem videójában dr. Jáksó Krisztián, a pécsi Koronavírus Ellátó Központ Intenzív Osztályának klinikai főorvosa ad tanácsokat és figyelmeztet a veszélyekre az alábbi tévhitekkel kapcsolatban. Érdemes megnézni és megfogadni a tanácsokat, de ami a legfontosabb, hogy ha bármilyen koronavírus tünetét tapasztaljuk, akkor azonnal kérjük a háziorvosunkat, hogy végeztessen el egy tesztet.

hirdetes

Mivel a koronavírus nem válogat, bizony minden szervet megtámadhat. Emelett érdemes figyelni a tünetekre, mivel a legváltozatosabb tünetek is jelentkezhetnek a betegek esetében. Létrejöhet például szívizomgyulladás és stroke, de kialakulhatnak bőrkiütések is.Tehát lehetnek visszafordíthatatlan tünetek is, például szövődményként létrejöhet veseelégtelenség is. Egészen súlyos esetekben a fertőzés általános gyulladást, úgynevezett citokinvihart is okozhat. Ez az immunrendszer túlzott aktivitását, gyulladásos fehérjék fokozott termelését jelenti, illetve életveszélyes állapotot eredményez a betegnél.

hirdetes

A koronavírus terjedésének járványügyi intézkedésekkel, közösségi távolságtartással, a karanténszabályok betartásával lehetséges. Például aki lázas vagy köhög, elvesztette szaglását vagy elvesztette az ízlelését,  koronavírusos beteggel volt közeli kapcsolatban, annak két negatív PCR-teszt elvégzése nélkül nem lenne szabad újra közösségbe mennie. Kérünk mindenkit, hogy vigyázzunk egymásra, tartsuk be az óvintézkedéseket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csaba királyfi

Csaba királyfi: A Székely hímnusz egyik versszakában is megemlített legenda. Csaba királyfi a... Tovább

Szent Lukács gyógyfürdő

Szent Lukács gyógyfürdő:  A Szent Lukács gyógyfürdő Budapest egyik legrégebbi... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyarország