hirdetes

Jól figyelj! Akár 150 ezres bírságot is kaphatsz, ha ezekben a magyar tavakban mártózol meg!

ZH

Kevesen tudják, pedig sok természetes vízben tilos a fürdőzés itthon, és komoly bírságot is kaphatsz, ha mégis rajtakapnak! A bányatavak pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, de óvatosan a fürdéssel, mert akár 150 ezer forintra is megbüntethetnek, ha rossz helyen fürdesz!

tilos a fürdés ezeken a helyeken

Büntetik, aki bányatóban fürdik! Elég magas a bírság összege!


Az Apcon található nányatavat a legtöbben már tengerszemként emlegetik és kétségkívül hatalmas népszerűségnek örvend az ország egyik legszebb pontja, de fürdeni azonban tilos benne, mint ahogy sok másik magyar bányatóban is! Mivel azonban sokan nem ismerik ezt a szabályt, a rendőrség razziát tart, és kőkeményen megbírságolja azokat, akiket fürdőzésen kapnak.


Mivel a bányatavakban sok helyen a víz mélysége változó és a medrében sokszor különböző bányászati eszközök, sziklák, és farönkök hevernek, amik nem láthatóak a víz partjáról, de sokszor még a fürdőzés közben sem, ezért a vízbe ugrás különösen veszélyes is lehet!


A rendőrség arra figyelhetett fel, hogy a szabályozások ellenére sokan posztolnak fürdőzésről a közösségi médiában, ezért  az Egererdő Zrt. munkatársával augusztus 2-án ellenőrzést tartottak a tengerszemnél, ahol egyenlőre a figyelmeztetéseket részesítették előnyben.

hirdetes

Nem csak a fürdés tilos Apcon!


A bányatónál nemcsak a fürdés, de a sátorozás, a rendezvények szervezése is tilos, és autóval sem szabad megközelíteni, mert az odavezető út erdei magánút. A rendőrség pedig úgy gondolja, hogy amiért folytonosak itt Apcon a szabálysértések, ezért a jövőben is rendszeresen fogják ellenőrizni a helyszínt.

hirdetes

Ezekben a tavakban is tilos fürdeni


Azonban nem csak Apcon, de több tóban is tilos fürdeni! Az általános szabályok szerint tilos fürdeni hajóútban, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében, vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében is.

De szintén tilos fürdenünk a kikötőkben, a veszteglő és rakodó helyeken, a kijelölt vagy zárt vízi sporteszközök közlekedésére szolgáló pályáknál, a hajóállomások területén, az egészségre ártalmas vizekben, a határvizekben és a városok belterületén lévő szabadvizekben,kivéve ahol találunk kijelölt fürdőhelyet, illetve éjszaka és korlátozott látási viszonyok között is megbüntethetik a fürdőzőket!

Tehát, ha nem szeretnél büntetést kapni, akkor ne fürödj az Omszki-tóban, a Duna teljes budapesti szakaszán, a Gyékényesi Kotró bányatóban, a Bélavári bányatóban és Szegeden a Tisza mentén is rengeteg illegális partszakasz van. Szintén tiltott a pécsváradi Dombay-tó, ahogy a Keleti-főcsatornán sincsenek kijelölt fürdőhelyek, se a Hortobágy, a Berettyó és a Körös partjain.  


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Élet és Irodalom

Élet és Irodalom: Az Élet és Irodalom (röviden ÉS) magyar irodalmi-közéleti hetilap 1957... Tovább

Eladó lakás Balatonon

Eladó lakás Balatonon? Ha nyaraló, vagy bármilyen ingatlan megvásárlása, az abba való... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás