hirdetes

Újabb tilalom – Most már az erkélyen sem lehet dohányozni!

Sz.F.
Ezentúl nem lehet az erkélyeken dohányozni

A lakók között egyaránt vannak idősek és fiatalok, sokan nem értenek egyet a döntéssel. Az idősebbek például több időt szeretnek eltölteni kint az erkélyen, olvasgatnak, levegőznek, és természetesen dohányoznak is. Ezzel régebben nem volt semmi probléma, most viszont egyre több helyről szorítják ki a dohányosokat. Én úgy gondolom, hogy ennyi baleset után valóban nincs szükség arra, hogy továbbra is bagózhassanak az emberek az erkélyeken.

Viszont mások úgy vélik, hogy az erkély magántulajdon, ami ugyebár a lakáshoz tartozik, ezért aztán nem jogos az életbe lépő korlátozás. Az, hogy a közös helyiségekben, mint például lépcsőházakban, liftekben nem lehet cigizni, az elfogadott mindenki részéről, de a saját tulajdonú erkélyen való tiltás nem. Bosszantó lehet ez valóban azoknak, akik normálisan dohányoznak, nem dobálják el a csikkeket, vigyáznak arra, hogy ne legyen probléma. Éppen ezért tartják úgy sokan, hogy igazságtalan mindenkit büntetni néhány ember ostobasága miatt.

hirdetes
hirdetes

Vannak olyanok is, akik szerint a tiltás helyett sokkal inkább célravezetőbb lenne az, ha javítanánk a cigarettázási kultúrán. Egy biztos, nagyon nehéz ezt a kérdést eldönteni, az viszont sokat elmond, hogy a szombathelyi 32 küldött között is van dohányzó, mégis 29-en rábólintottak arra, hogy többé ne lehessen rágyújtani az erkélyeken.

A statisztikák szerint évente nagyjából 150 lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, leggyakrabban a gáztűzhelyen felejtett ételek miatt keletkeznek lángok, az ilyen eseteket követik az elektromos zárlatok, majd jönnek a fűtőberendezések okozta balesetek, és csak a negyedik a sorban a dohányzás miatt okozott tűzesetek. A megyében erkélytűzből és dohányzás miatti lakástűzből is csupán egy-két eset fordult elő évente, 2017 óta négy, dohányzásra visszavezethető tűzeset történt, amikben három ember életét vesztette.

Forrás: Fotó: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Puli

Puli:  A puli egyike a kilenc magyar kutyafajtának, és világszerte a legismertebb... Tovább

Pünkösd

Pünkösd: A Katolikus Egyház egyik legnagyobb ünnepe. A pünkösd a húsvét utáni 7.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek