hirdetes

'Simply the best'- 5 meglepő tény Tina Turner legnagyobb slágerei mögött

VN, ZH

Nemrégiben elhunyt a hatalmas legenda, Tina Turner. Slágerei, és nagyon egyedi hangja azonban örökké velünk marad! Tina Turner az 1950-es években kezdte karrierjét a rock 'n' roll korai éveiben, és igazi különlegességgé nőtte ki magát egyedi, és utánozhatatlan hangszínének köszönhetően. Biztosan neked is a füledben van legalább egy Tina Turner sláger. Azonban nem biztos, hogy ezeket az érdekes tényeket is tudod a slágereivel kapcsolatban! 

Tina Turner sláger titkok

83 éves korában elhunyt Tina Turner, a legendás amerikai származású énekesnő, akinek nem volt könnyű gyermekkora, élete, mégis sikerült kitörnie belőle, és mindenidők egyik legnagyobb zenei csillagává vállnia. Képviselője szerint hosszas betegség után a svájci Zürich melletti Küsnachtban csukta le örökre a szemét. Slágereit egy egész generáció dúdolta, énekelte, üvöltötte, igazi halhatatlan indulókká váltak. Azonban vannak olyan érdekes tények e dallamok mögött, amikről nem sokat beszélnek, így vélhetően neked is meglepetést fognak okozni. Nézzük ezeket az érdekes tényeket a Tina Turner dalok mögött!

"River Deep - Mountain High" (1966):

Tina Turner erőteljes énekhangja a "River Deep - Mountain High"-ban annyira lenyűgözte a zenei legendát, Phil Spectort, hogy állítólag "tökéletes lemeznek" nevezte. A kritikai elismerés ellenére a dal kereskedelmi sikere korlátozott volt az Egyesült Államokban. Azonban Európában hatalmas sikert aratott, és ma már Tina egyik jellegzetes dalaként ismerik el.

hirdetes

"Proud Mary" (1969)

Tina Turner ikonikus élő előadása, a "Proud Mary" 1971-ben a "The Ed Sullivan Show"-ban segített megszilárdítani dinamikus előadói státuszát. A dal jellegzetes intrója, a "Rollin', rollin', rolln' on the river" a populáris zene egyik legismertebb nyitánya lett.

"What's Love Got to Do with It" (1984):

Kezdetben Tina Turner nem akarta felvenni a "What's Love Got to Do with It" című felvételt, mivel úgy érezte, ez nem illik a stílusához. Terry Britten producer azonban meggyőzte az ellenkezőjéről, ami a legnagyobb szólóslágerhez vezetett. A dal sikere jelentős fordulópontot jelentett Tina karrierjében, nemzetközi hírnévre tett szert, és bemutatta a rajongók új generációjának.

hirdetes

"Private Dancer" (1984)

Mielőtt Tina Turner felvette volna a "Private Dancer"-t, először olyan előadóknak ajánlották fel, mint Donna Summer és Phoebe Snow, akik visszautasították a lehetőséget. A dal Tina erőteljes előadásmódja azonnali klasszikussá tette. A "Private Dancer" album jelentős visszatérést jelentett Tina számára, kivívta kritikai elismerését és kereskedelmi sikerét világszerte, így szóló szupersztárrá lett.

"Simply the Best" (1991):

A "Simply the Best"-t Mike Chapman és Holly Knight írta, és eredetileg Rod Stewartnak szánták. Azonban Tina Turner verziója lett a dal végleges feldolgozása. A dal felemelő és erőt adó szövegei kedvenc választássá tették a sporteseményekhez és a motivációs pillanatokhoz. Az évek során különféle művészek is foglalkoztak vele.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Európai Unió

Európai Unió: Az Európai Unió (jelenleg még) 28 tagállamból álló gazdasági és politikai... Tovább

A pálinka

A pálinka Hungarikum. Messze földön híres a magyar pálinka. Azt az italt nevezzük így, mely... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Külföld Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!