hirdetes

Aranyat érő tippek a nagyitól tavaszi nagytakarításhoz

VN

Én el sem tudom mondani mennyire vártam már ezt, hogy átlapozzuk a naptárunkat februárra, és hogy emiatt végre újra tavaszi témákkal boríthassuk el az oldalt. Van itt olyan, aki nem várja a tavaszt? Ha csak a tavaszi nagytakarítás miatt van negatív érzésed, akkor egyet se aggódj, hiszen jönnek nagymamáink aranyat érő tanácsai tavaszi nagytakarításhoz, amivel könnyebb, és hatékonyabb lesz majd a munka!

Legjobb tippek tavaszi nagytakarításhoz nagyitól

Tarts lépést a házimunkával!

A tavaszi nagytakarítás egy átfogó nagy takarítás, azonban nem szabad minden egyes házimunka láttán legyinteni egyet, és azt mondani, hogy majd a tavaszi nagytakarítással megcsinálom ezt is! Hidd el könnyebb, apró részletenként dolgozni, és sokkal jobb élményeid lesznek a tavaszi nagytakarításról, ha nem halmozol fel mindent! Könnyebb lépést tartani, mint felzárkózni. A nagymamának napi rutinja volt a házimunkának, ami miatt a háza állandóan rendben volt. Minden nap megvetették az ágyakat, elmosogatták, és a tárgyakat visszatették a helyükre. Naponta 10-15 perc, viszont hatalmas könnyebbség a tavaszi nagytakarításhoz, ha nem kell mindent is az elejétől kezdeni!

Egy titkos összetevő a tavaszi nagytakarításhoz

Nagyon sok erős vegyszert kipróbáltam már, volt, amikor csak ezért jártam a boltokat, hogy erősebbnél erősebb szereket vásárolják, amik még a legmakacsabb szennyeződésekkel is felveszik a harcot. Bújtam az újságokat, olvastam az apró betűket, azon tűnődve, hogy ez vajon leoldja majd a vízkövet? Mígnem egyszer csak meg nem láttam nagymamám mit csinál, néhány cseppnyi ecettel mindent is lesúrolt… Kevés dolog van, amit az ecet ne tisztítana meg, ráadásul csak egy csepp kell belőle, és még csak káros vegyszereket sem tartalmaz, de azért viselj kesztyűt!

hirdetes

Így spórolj a tavaszi nagytakarításon!

Drága takarítószerek? Nagymamáink egyáltalán nem használtak ilyet. Az idejükben még nem is voltak plázák, bevásárlóközpontok, ahol halomban álltak az ilyesmik, mégis megoldották, méghozzá spórolósan, hogy jusson másra is. Miért nem követjük mi is az ő példájukat? Nagymamám saját maga készítette tisztítószereit a nála lévő termékekből (citrom, ecet, só stb.), és papírtörlő helyett régi rongyokat használt.

hirdetes

Használd a nap erejét!

Tavasszal már azért lehet számítani egy kis napsütésre, nem igaz? Miért ne használnánk fel ezt az igazi kincset a tavaszi nagytakarítás során is? A napfény megöli a baktériumokat! Használd ágyneműk sterilizálására és felfrissítésére! Én a mai napig lelocsolom az otthon moshatatlan cuccaimat (nagy pehelypaplanok és szálas párnák) ecetes/vizes oldattal, és több órára a napra akasztom. Ez felfrissíti a tárgyakat, és segít sterilizálni őket, frissek, üdék, és tiszták lesznek! 
 

Forrás: Kép: Fortepan / Sütő András örökösei

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar operett

Magyar operett: a magyar operett messze földön híres. A magyar operett első sorban Kálmán... Tovább

Mecsek

A Mecsek Magyarország egyik legjelentősebb hegye, a Dunántúli-középhegység... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyarország Szórakozás