hirdetes

Barátságból született, 25 éve tart, leghíresebb daluk fél óra alatt készült el- a TNT sikerének titkai

Nem jön álom a szememre, Hova visz a hajó, Kicsi Gesztenye, Bolond, aki sír, Holnap hazautazom, és persze a Titkos üzenet is száll a szélben! Ugye neked sem teljesen ismeretlenek ezek a számok? Sőt egyenesen énekelve olvastad a címeket? Akkor neked is szól ez a cikk, ami a nagy sikerű TNT együttest mutatja be, hallgasd meg a zenéket is!

TNT együttes sikerei

A TNT barátságból született

A TNT eggyüttesét talán senkinek sem kell bemutatnom, szerintem nincsen olyan ember, aki ne hallott volna tőlük legalább egy számot. Kicsik és nagyok is ismerik őket, nagysikerű slágereik szinte megkerülhetetlenek, azt azonban kevesen tudják, hogy ez a produkció két jó barát együttműködéséből született, immáron 25 éve. A TNT magyar popegyüttes tagjai a győri Dobrády Ákos és Zuber Krisztián (Inti), még gyerekkorukban ismerték meg egymást. A kézilabdázás hozta őket össze, a barátság tartotta meg, és ennek köszönhetjük a TNT nagysikerű slágereit is. 

Szavazz Te is a második oldalra lapozva, szereted-e a TNT együttest! 

Sporttal indult, de zenével folytatódott

hirdetes

Már egy ideje kerülgették egymást, amikor is egy közös kézilabda edzésen találkoztak. Inti édesapja volt az edző, így természetes, hogy ő járt, később kiderült, hogy a két apuka jól ismeri egymást. A történet azonban nem a sporttal, hanem sokkal inkább zenével folytatódik, aminek a végét mindenki jól ismeri.

hirdetes

„Ákos már az iskolában is szolfézsra járt és zongorázni tanult, hamarosan pedig a fejébe vette, hogy popsztár lesz. El is kezdett különböző győri szórakozóhelyeken zenélni, ahová mi is rendszeresen elkísértük, ahová persze mi csak bulizni mentünk. Aztán egyszer megkérdezte tőlem Ákos, hogy mi lenne, ha rendszeresen elkísérném a bulijaira és segítenék neki. Így csöppentem bele ebbe a világba, ami annyira megragadott, hogy elkezdtem dobolni tanulni, aztán pedig különböző ütős hangszereken”- nyilatkozta Inti egy interjúban.

Így indult a TNT

Először 1996 nyarán (idén 25 éve) mutatkoztak be egy válogatáslemezen Napszúrás címmel, amin hallható volt a TNT első dala a Bakancsdal. Érdekesség, hogy ez a dal még nem Intivel, hanem Takács Andrással született meg, a klippben is ő szerepel, de a későbbiekben ő visszamondta. Ákos pedig ekkor kérte fel régi jó barátját, hiszen ilyenkor már lemezszerződése volt.

Hogyan folytatódott a TNT sztori? Lapozz és mutatjuk, meg még nagyon jó videókat is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunakanyar

Dunakanyar: Az ország egyik legfőbb nevezetessége a Dunakanyar, mely a Duna Esztergom és... Tovább

Népszabadság

Népszabadság: A Népszabadság Magyarország legnagyobb országos politikai, közéleti napilapja... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!