hirdetes

Tojásfestés egyszerűen: 5 zöldség, amivel tojást tudsz festeni

ZH
Frissítve: 2024.03.22

Ti is készülnétek festett tojással a locsolók számára Húsvétra? Válaszd a környezetbarát megoldást és próbáld ki a zöldségekkel való tojásfestést. Nem kell a műanyag festéket használnod arra, hogy szép és mutatós tojásokat készítsetek, és ha a zöldségeket használod tojásfestésre azzal pénzt is spórolhatsz. Nézd meg melyek azok a zöldségek, amik tökéletes színezők.

Egyszerű tojásfestés

Húsvéti tojásfestés


Húsvétkor, népi hagyomány szerint a gyönyörű színekben pompázó és kacskaringós motívumokkal díszített tojások nem csak az asztal díszeként szolgálnak, de ezzel szokás a lányoknak készülnie a locsolkodásért cserébe is. Manapság már elterjedtek a mesterséges és műanyag festékek, ami nem feltétlen jó számunkra se és környezetünket tekintve sem. A tojásfestés hagyománya már több évszázadra nyúlik vissza és akkor még nem használták ezeket a festékeket. Fess egyszerűen tojást Húsvétra zöldségekkel és próbáld ki, hogy a régi időkben hogyan oldották meg a tojásfestést. Tojásfestés egyszerűen ezzel az 5 zöldséggel:

hirdetes

tojásfestés

Tojásfestés zöldségekkel


hirdetes
Az előbb említett bolti tojásfestékek rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak, így ha ilyen festéket használsz semmiképp sem érdemes a főtt tojást színezni vele, inkább ki kell fújni és csak a héját színezni. A mesterséges színezők rossz hatással lehetnek szervezetünkre, amik a tojáshéján keresztül könnyedén átszivárognak a főtt tojásra, így fogyasztásra már alkalmatlan lesz.
Szinte fillérekből is festhetsz tojást, ha a természetes módszert választod és nagy előny mellette, hogy a tojás belseje sem kerül a kukába, hanem festés után is fogyasztható marad. Különböző színekhez különböző zöldségeket kell használnunk, de akár kombinálhatjuk is, ha valamilyen különleges árnyalatot szeretnénk megvalósítani.

A következő oldalon kiderül hogyan fessünk zöldségekkel egyszerűen tojást lépésről-lépésre!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Cseszneki vár

 A cseszneki vár a Bakony hegységben, a Győr és Zirc közötti 82-es főút mellett,... Tovább

Eszterházy torta

Eszterházy torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Az Esterházy-torta a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!