notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megunhatatlan finomság – Tojásos nokedli ecetes salátával (Recept)

Megunhatatlan finomság – Tojásos nokedli ecetes salátával (Recept)

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy jellegzetes magyar ételt mutatok most be nektek, amit nagyon gyorsan, könnyen elkészíthet bárki, ráadásul fillérekből! Nézzük, mi a tökéletes tojásos nokedli titka. Kóstoljátok meg minél hamarabb, nem fogtok csalódni benne! 

Megunhatatlan finomság – Tojásos nokedli ecetes salátával (Recept)

Tojásos nokedli recept

Hozzávalók: 70-80 dekagramm liszt, 5 darab tojás, 3 evőkanál zsír, só, víz.

 

Elkészítés: tegyük a lisztet egy műanyag edénybe, üssük hozzá a tojásokat, majd vízzel keverjünk belőle nokedli tésztát. Alaposan kavarjuk össze a masszát, ne legyen darabos! Egy lábasba öntsünk vizet, adjunk hozzá egy kevéske olajat (így biztosan nem fognak összeragadni a galuskák), és forraljuk fel. Ha már forr, vegyük lejjebb a lángot, és szaggassuk bele a masszát. Kicsit keverjük meg, hogy ne tapadjanak össze, ezután várjuk meg, míg össze nem gyűlnek a nokedlik a víz tetején.

 

Ha már feljöttek, szűrőkanál segítségével szedjük ki őket, majd azonnal öblítsük le hideg vízzel. A nokedli már kész is, nincs más dolgunk, mint elővenni egy megfelelő méretű serpenyőt, ebben olvasszuk fel a zsírt, szedjük rá a nokedlit, és öntsük rá a jó alaposan felvert, megsózott tojásokat. Kevergessük egészen addig, amíg be nem vonja mindenhol a tésztát a tojás, kicsit süljön is rá, akkor a legjobb! Ezzel készen is vagyunk, de nincs tojásos nokedli fejes saláta nélkül, nézzük ennek is a receptjét! 

hirdetes

 

Ecetes saláta recept

Hozzávalók: kis salátafejekből, kora tavasszal 4 fej, nagyobb salátából 2 fej, a saláta nagysága szerint, 1,5 dl víz, 1-2 kanál ecet, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál olaj, 1 kanál cukor.

 

Elkészítés: kora tavasszal a zsenge salátának külső, zöld leveleit is felhasználjuk, legfeljebb a levelek felső csúcsát vágjuk le. Később, a külső, durva leveleket leszedjük (salátafőzelék készítésére felhasználhatjuk), a belső, fiatal leveleket készítjük el. A salátát óvatosan, többször váltott vízben, bemártással (vagy zuhanyozó rózsája alatt) mossuk meg, a levelek tövénél különös gonddal húzzuk szét, hogy a hajlatban lerakódott földes, homokos részt eltávolítsuk. Megnézzük, hogy a levelek között nincsenek-e rovarok vagy rovarpeték. A megmosott salátát tálcára vagy szitára helyezzük, hogy a víz lecsurogjon róla.

hirdetes

 

Elkészítjük a salátalevet

Hideg vízben először a cukrot oldjuk fel, majd hozzáadjuk a sót, amikor a cukor és a só feloldódott, a salátalevet ecettel megsavanyítjuk és belekeverjük az olajat. Megízleljük, kellemesen savanykás legyen, ne édesítsük nagyon meg. Ha nincs friss, finom olajunk, akkor ne használjunk, mert az állott olaj lerontja a saláta finom, üde zamatát. A salátát is és a levét is, fogyasztásig hideg helyen tartjuk. Közvetlenül tálalás előtt a salátafejeket félbe vagy negyedekre vágjuk, megmártjuk a salátalében, rózsaszerűen tálra helyezzük, ráöntjük a levét.

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
161 946
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 823 952
Közösség
hirdetes

Szótár

Béres József

Béres József: Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.... Tovább

Rozgonyi csata

Rozgonyi csata: időpontja: 1312 június 15.  Az egyik oldalon a Kassa városát támogató... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 130

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar