hirdetes

Legyen tökéletes a rendezvényed!

CsN

Legyen szó esküvőről, születésnapról, termékbemutatóról, céges rendezvényről, vagy bármilyen eseményről, egy biztos, hogy szervezést igényel. Ahhoz, hogy tökéletes programot alkoss a résztvevőknek, rengeteg munkát kell befektetned. A jó hír azonban az, hogy kezdőként is lebonyolíthatjuk a tökéletes rendezvényt!

Felejtsd el az unalmas eseményeket, és szervezd meg a lehető legtökéletesebbet!

Mérd fel az igényeket és a lehetőségeket

Ahhoz, hogy az igényeket és lehetőségeket összegezni tudd, pontosan meg kell határoznod a rendezvényed célját. Egy esküvő szervezésekor elengedhetetlen szempont a dekoráció kiválasztása, egy üzleti eseménynél a szakmaiság fontosabb a cicománál. Pontosan kell tudnod, hogy mi az, amit a résztvevőknek adni szeretnél. Öröm, élmény, esetleg tudás? 

A rendezvény célja után el tudod dönteni, hogy mi az, amire feltétlenül szükséged van, mik az anyagi lehetőségeid, valamint mik a tárgyi és személyi feltételek. Ha egy zenés programot szeretnél szervezni, hiába van elég időd és pénzed, ha nem találsz zenészeket, akik előadnak valamilyen produkciót. Fontos, hogy feljegyezd a legfontosabb dolgokat, amik elengedhetetlenek a cél elérése érdekében.

Válaszd ki a tökéletes helyszínt

Ha valamire tényleg érdemes időt szánni, az a tökéletes helyszín kiválasztása. Sokat hozzáadhat, de éppen annyit el is is vehet az eseménytől. Nem csupán az elhelyezkedés lényeges, hiszen éppen ennyire fontosak a helyszín paraméterei, valamint a felszereltség is.

Természetesen a helyszín kiválasztásánál már fontos tudnod az esemény pontos célját és azt, hogy milyen paramétereknek kell megfelelnie a helynek. 

hirdetes

Ha például egy bulizós, akár koktélozós laza hangulatú születésnapi party-ról, vagy már privát rendezvényről szó, Budapesten a Gozsdu udvar tökéletes hely lehet. Persze azon belül is rengeteg választási lehetőséged van, a legjobb helyszíneket pedig itt találod: rendezvényhelyszínek a Gozsdu udvarban.

Ha üzleti jellegű eseményről, esetleg egy kifinomultabb, elegánsabb privát eseményről beszélünk, érdemes olyan impozáns közeget választani amely minden résztvevőt lenyűgöz majd, például a Budai Várnegyedet. Az ottani panoráma, a hangulat tökéletes hátteret biztosít, a változatos helyszíneket pedig itt ismerheted meg: rendezvényhelyszínek az 1. kerületben. 

Gasztronómiai élmények

Gyakorlatilag mindegy, hogy milyen rendezvényt szervezel, valamilyen étellel biztosan készülnöd kell. Ez az apró harapnivalóktól egészen a több fogásos vacsoráig terjedhet az eseménytől függően. Fektess hangsúlyt a finom falatokra és a frissítő italokra, adj a gasztronómiai élményre. A lényeg az, hogy a résztvevőkben pozitív gondolatok fogalmazódjanak meg a szervezést illetően is. Ha a részletekre is odafigyelsz, az sokat elmond a munkádról és rólad.

Kerüld el a bosszantó hiányosságokat

hirdetes

Hiába a páratlan élmény, a jelenlévők bizony pontosan emlékezni fognak azokra az apróságokra, amikkel nem voltak megelégedve. Ha a téli hidegben nem biztosítod számukra a ruhatár lehetőségét, akkor lehet, hogy a nagy kabátok mellett kényelmetlenül fogják magukat érezni a székükben ülve. Ugyanez igaz akkor is, ha jegyzetelésre kéred a résztvevőket, de nem adsz a kezükbe papírt és tollat. Sok apróságon múlik egy esemény sikere, ezekre célszerű odafigyelni.

Adj értéket az eseményhez

Lenyűgözheted a résztvevőket, ha valami olyan pluszt adsz a rendezvényedhez, amit máshol nem kaphatnak meg. Legyenek ezek termékminták, esküvő esetében személyes ajándékok, üzleti rendezvény alkalmával ajándékcsomagok. Nem feltétlenül kell azonban tárgyi dologra gondolnod, hiszen elhívhatsz olyan személyt vagy személyeket, akik tovább emelik a program értékét. Ha átgondolod, biztosan találsz valami olyat, amit a vendégek helyében te is nagyra értékelnél. Próbálj az ő fejükkel gondolkodni. Azt már tudod, hogy neked mi a célod az eseménnyel. De mi az ő céljuk azzal, hogy megjelennek azon?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

Torockó épített öröksége

Torockó épített öröksége: határon túli hungarikum. A magyar határtól körülbelül 300... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás