Milyen lehetőségeink vannak a kikapcsolódásra Egerben?

Egy kellemes őszi hétvége Egerben? Hétvégi programajánló Egerben!

Oláh Tamás

Ha ősz akkor szüret. A továbbiakban a keleti országrész szürettel kapcsolatos hétvégi programjaival fogunk foglalkozni. Ha kíváncsi rá milyen programokkal kedveskednek nekünk az idei szüreti időszakra a szervezők akkor tartson velem!

Eger

Egri Borvidék

Eger Magyarország egyik leghíresebb borvidéke, mely mintegy 6000 hektárnyi szőlőültetvény.  A vidék hírneve nem meglepő, hiszen 1000 éves múltra tekint vissza. A környék szőlőfajtákat tekintve rendkívül sokszínű, de azért vannak köztük olyanok, melyek kiemelkednek a többi közül:
A kékszőlő fajták közül: kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon és a pinot noir
A fehérszőlő fajták közül: olaszrizling, chardonnay, hárslevelű, leányka

Különleges borfajtái pedig, a mindenki által ismert egri bikavér, a már kevésbé ismert debrői hárslevelű és az egerszóláti olaszrizling.  A borok kedvelőinek kötelező célpont belföldön. 

Egri programok

VII. Sörfeszt

 
Ironikus, hogy bár eddig a borokról esett csak szó az első program mégis egy sörfesztivál. Az egri sörfesztivál egy egész hétvégés program, mely az Agria Parkban kerül megrendezésre. Habár az előbb említett helyszín nem egy park, hanem egy pláza, szép díszkertjét ilyenkor lampionokkal díszítik és igazi piknik hangulatot varázsolnak a szervezők. Természetesen a program keretein belül lehetőségünk van kül- és belföldi sörkülönlegességek megkóstolására, vagy csak kedvenc sörünk elfogyasztására páratlan hangulatban. 

A rendezvényen természetesen attól sem kell tartanunk, hogy éhen maradunk, hiszen a rendezvény nem csak iható, de ehető különlegességeket is kínálnak számunkra. Étvágyunk csökkentéséről Street Food Truckok fognak gondoskodni. 

Természetesen előadókkal is készülnek nekünk melyek a következők lesznek:

2020. szeptember 11. péntek
17.00-18.00: Sörbanditák
18.30-20.00: Folksteps
21.00-22.30: Petruska
22.30: helyi Dj-k

2020. szeptember 12. szombat
17.00-18.00: Simple Accoustic
18.30-20.00: Twentees
21.00-22.30: Roy és Ádám Trió
22.30: helyi Dj-k

Egri Bor Busz

 Akik mégis a bornál maradnának azok számára kiváló kikapcsolódási lehetőség az Egri Bor Busz. Az Egri Bor Busz egy körjárat, mely lehetővé teszi számunkra, hogy több pincészet boraiba is belekóstoljunk, ezáltal teljes képet kapva az egri borok jellegéből. A következő oldalon folytathatja a témát!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Adótanácsadó Budapest

Ha vállalkozást indítunk, minden esetben fel kell keresnünk egy olyan embert, aki segít... Tovább

Gróf Vécsey Károly

Gróf Vécsey Károly: Gróf hernádvécsei és hajnácskői gróf Vécsey Károly honvéd... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Kirándulás Magyarország Történelem Utazás