hirdetes

Díjazták Magyarország legjobb éttermeit! – Rácz Jenő étterme az első helyen

ZH

Rácz Jenő étterme a Rumour nyerhette meg idén a magyarországi gasztronómia egyik legjelentősebb elismerésének számító díjat, az Audi – Dining Guide Év Étterme rangot. A díjátadót hétfőn este rendezték meg Budapesten. Mutatjuk az idei év legjobb 10 magyarországi éttermet!

Magyarország legjobb éttermei

Magyarország Top10 étterme – Audi – Dining Guide


Hétfőn este került megrendezése az Audi - Dining Guide, ami Magyarország legjelentősebb gasztronómiai versenyének számít. Idén az első helyezettnek járó díjat Rácz Jenő zsebelhette be a Rumour by Rácz Jenő éttermével, de számos nagyon jó magyarországi étterem is bekerült a TOP10-be. 

Első helyen a Rumour by Rácz Jenő


Rácz Jenő első magyarországi éttermét nem régiben nyitotta és máris ekkora sikereket ér el vele. Magyarországon a Rumour az éttermi kínálatban igen újszerűnek számít a „chef’s table” koncepciójával, amit természetesen a zsűri is nagyra értékelt. A Rumour budapesti étterem között az első, ami a séf személyére épül, és a séfet helyezi központba, ami nem csak egy gasztronómiai érzékszerveinkre van nagy hatással, de szemkápráztató látványkonyhában lehet részünk is. Az ételek minőségén és a színvonalán kívűl ezeket a szempontokat emelték még ki a Dining Guide Étteremkalauz zsűritagjai a legjobb kiválasztása során.

Magyarország TOP10 étterme


Az Audi – Dining Guide idei top10-es listájára a Rumou mellett több nagy név is felkerült. Nem sokkal lemaradva a Rumour-tól felkerült a dobogóra a tatai Platán Gourmet étterem, ahol a Tatai-Öreg-tó partján fogyaszthatjuk el az ebédünket vagy vacsoránkat, díjazták még az Essencia Restaurant-ot, a Salt Budapestet, a Pasztellt, a Borkonyhát, a Babel Restaurant-ot, az Arany Kaviárt, a szintén Rácz Jenő kezéhez fűzödő Costes Restaurant-ot, az esztergomi 42 Restaurant & Bar-t, valamint plusz két étterem is felkerült a legjobbak közé, a Costes Downtown éa a Laurel Budapest.

hirdetes

Az év koktél bárját is megválasztották


Idén egy külön fejezet is a részét képezte a versenynek, ahol a TOP10 coctail bár kapott elismerést a Dining – Guide díjátadón. A lista megvalósulásához értékelték a magyarországi bárélet fejlődését, és létrehozták a Dining Guide Best of the Best minősítést is, amit azok vendéglátóegységek nyerhetnek el, akik példaértékű munkát végeztek minimum az elmúlt három évben és az Étteremkalauz előző kiadásaiban a kategóriájuk legjobb helyezését érték el.


A Best of the Best nyertese, az elmúlt három évben az Év étterme díjat vihette haza a Stand Restaurant, valamint az elmúlt négy évben az Év cukrászdája címet megnyerő váci Mihályi Patisserie. A budapesti Black Swan vihette haza az Év coctail bárjának járó díjat, a fenntarthatőság díját pedig az őrszentpéteri Pajta nyerte el. 

hirdetes


Nem csak az éttermeket díjazták, hanem a mesterek is, az Év cukrász teljesítményéért a Four Seasons cukrásza, Menyhárt Attila vihette haza a díjat, és az idén az év cukrászdája a Málna The Pastry Shop lett.

Különdíjasok


A Bocuse d’Or Europe idei döntőjén második helyezést elérő magyar csapat különdíjat kapott az Étteremkalauztól az Év szakácsa teljesítményéért, de díjazták a fiatal tehetségeket is, az Év ifjú séftehetsége a budaörsi Rutin fiatal séfje lett, Pallag Dávid. A Dining Guide Életműdíját pedig ebben az évben Pintér Katalin vihette haza, a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. ügyvezető tulajdonosa.
A Spago Budapest osztrák-amerikai séflegenda tulajdonosa, Wolfgang Puck vihette haza az idei Év séfe díjat, aki a Spagot, mint első európai éttermét nyitotta meg Magyarországon.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth-barlang

Kossuth-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A... Tovább

Baranya megye

Baranya megye országunk déli, dél-nyugati csücskében található. Délről Horvátország... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!