hirdetes

Virágba borult Budapest legszebb sétálóutcája, a Tóth Árpád sétány

VN
Frissítve: 2024.04.02

Sokak szerint Budapest legszebb tavaszi varázshelye a Tóth Árpád sétány- mi pedig ezzel az állítással nem is igen tudunk vitatkozni. Nemcsak a csodaszép cseresznyevirágok rózsaszín ködje, a madarak dala, és a napsugarak fognak elvarázsolni tavaszi sétát során a Tóth Árpád sétányon, hanem a semmihez sem fogható örök budai panoráma is.

Tóth Árpád sétány cseresznyevirágzás április

Mitől ilyen varázslatos a Tóth Árpád sétány?

Budapest, a mi csodás fővárosunk! Személy szerint engem minden egyes alkalommal elvarázsol, pedig most megszámolni sem vagyok hajlandó, hány éve élek már itt. Csodaszép épületek, apró kis szobrocskák, kellemesen üdítő színre festett ablakocskák, történelmi csodák, kulturális szépségek, és persze a természet semmihez sem fogható műalkotásai várnak ránk minden egyes sétánk alkalmával Budapesten. Nemcsak a turisták, hanem az én egyik kedvenc helyem is a türkiz kék kupolával városunkat őrző Budai Vár, és az azt körülvevő Budai Várnegyed. Macskaköves utcák, bájos, múltidéző épületek, a Halászbástya, a Mátyás templom, és történelmi múzeumok színesítik az egyébként sem szürke budai területet. És tudjátok mi a hab a tortán? Mesepanoráma: a Halászbástyából, Budai Várból a Pesti oldalra, a Dunára, és a rakpartra nyerhetsz mesés kilátást, a szóban forgó Tóth Árpád sétányon bolyongva pedig a budai oldalra láthatsz rá.

hirdetes
Egy kis segítségkérés! Egy egyetemi munkámhoz kutatást végzek többek között az utazási szokásokkal kapcsolatban. Ha megtennéd, hogy kitöltöd ezt a  kérdőívet, hatalmasat segítenél, és örökre hálás lennék. Mindezek mellett pedig még egy wellness hétvégét is nyerhetsz a Balaton mellett található négycsillagos Kristly Hotelbe. ITT van a  kérdőív! Tényleg nagyon köszönöm, ha kitöltöd! heart

Virágba borult Budapest legszebb helye- virágzó cseresznyefák a Tóth Árpád sétányon

A Tóth Árpád sétány télen-nyáron is csodaszép, azonban a tavaszi formájára már szavakat sem lehet találni. Mintha egy tündérvilágba csöppent volna az ember: a madarak csicseregnek, a levegő frissítő, a kilátás pazar, és a felhők helyét illatozó japán cseresznyevirágok foglalják el. A Budai Várnegyed minden tavasszal megér egy hatalmas sétát, a Tóth Árpád sétányt pedig egyenesen vétek ilyenkor kihagyni. Az egész sétányon végig rózsaszínbe öltözött japán cseresznyefák várnak, közvetlenül a hatalmas zöld ruhát öltött gesztenyefák mellett sorakozva. Nagyon szép látvány: csodáld meg te is, hogyan bujkálnak ki a rózsaszínen ingadozó ágak, hogy megcsodálják ők is a budai panorámát! Írhatnánk még nagyon sok mindent, de inkább menjetek el és fedezzétek fel, amíg tart a virágzás. A mi szavaink helyett szóljanak a sétány névadója, a zseniális költő, Tóth árpád idepasszoló szavai:

hirdetes

„Kapcsold le hiú szárnyaid.
Maradj a földön, s békülj meg vele.
Éld életed, ahogy lehet. Ne szidd!
Volt tavasza. Lesz ősze és tele.
A föld színén néha ragyog a nap,
Örülj te is. Sütkérezz, árva rög,
Míg egyszer majd a sok hű föld-darab
Lágy testvérszóval föléd dübörög.”

Ezek még tavalyi képek, de nézzétek meg milyen csodás volt a Tóth Árpád-sétány! Lapozzátok végig a galériát!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Drótszőrű magyar vizsla

Drótszőrű magyar vizsla: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A drótszőrű magyar... Tovább

Január

Január: az év első hónapja.  Különböző elnevezések szerint szokás hívni a Fergeteg... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!