hirdetes

Minden idők legrosszabb autója lett volna a Trabant? Pedig mi, hogy imádtuk!

VN
Mindent a Trabantról

A Trabant soha nem javult

A Trabantot 1957 és 1990 között gyártották, mint írtuk, több széria, kiadás is megjelent belőle, de valahogyan egyik sem tudod sokkal többet, szemmel láthatóan egyik sem volt sokkal, vagy legalább egy kicsivel jobb. Nemcsak arról volt szó, hogy a Trabant gyenge kétütemű motorral rendelkezett, pedig így volt. Nemcsak arról volt szó, hogy a Trabant újrahasznosított hulladékból készült, gyapjúból vagy pamutból, bár ez is így volt. Nem is csak arról volt szó, hogy Trabants 60 mérföld/órás sebességgel túllépve „füstölt volna, mint egy iraki olajtűz”, pedig ez is igaz volt. De a Trabant legnagyobb problémája az volt, hogy soha nem javult. Ennek ellenére elég magas összeget elkértek érte. Az 1957-es Trabant-nak nem volt fordulatszámmérője, se irányjelzője, se biztonsági övei, se üzemanyagmérője, pedig ezek már abban a korban sem számítottak luxusnak.

hirdetes

Ennek ellenére szerettük a Trabantot

Jó, mondjuk ki, nem minden idők legjobb autója volt a mi legendás Trabantunk, de azért lehetet használni, és szeretni is. A sok probléma ellenére összesen 2 818 547 Trabant 601-et gyártottak. A Trabant valószínűleg a legrosszabb tömeggyártott autó a világon, de azért nemcsak a szívünkben, hanem a történelemkönyvekben is fontos helyet foglal el. Hiszen a kommunizmus jelképének számító autó olyannyira alulmúlta a nyugati és amerikai autókat, hogy egy teljesen valóságos képet festett le az akkori viszonyokról. 

hirdetes

Vigyázat nosztalgikus képek következnek!

A Trabant a legrosszabb autó?

 

Mutatnánk egy kis videót is róla, nosztalgiázottak egy kicsit, és ne felejtsetek el belépni a „Retro, made in Hungária” csoportunkba, ahol sok-sok retro kincset lelhettek, és jókat nosztalgiázhattok!


 

Forrás: Fotó: Fortepan

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Üvegfal jelentése

Az üvegfal a legtöbb esetben irodaházakban, középületekben kerül telepítésre, és a... Tovább

Csobánc

Csobánc: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Csobánc közülük az egyik. Mivel a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Retró Történelem
X
Kövess minket facebookon!