hirdetes

Tudtátok, hogy a szeretett Kern András volt Pityke őrmester?

Bettina

Igaz, hogy a Pityke őrmester mesét nevelőszándékkal készítették és a Belügyminisztérium támogatta a mesét, de mi imádtuk és néztük éveken át! Lássuk, hogy milyen 5 érdekességet rejt magában a Pityke őrmester meséje!

Pityke őrmester hangja

5 Érdekesség a Pityke őrmester című meséről!

#1: érdekesség a Pityke őrmesterről

Emlékszel Marcipánra? Pityke őrmester hűséges kutyusára? Marcipán egy schnauzer volt, akinek az egyik legkülönlegesebb hangot sikerült megtalálniuk a karakteréhez. Mély öblös hangját Marcipánnak pedig Farkas Antal adta a hangját, de ő volt a Süsü a sárkányban a szénégető vagy a Pom Pom mesében a Vastalpú cölöpverő, de a Vukban is helyet kapott a hangja és ő volt a kutya. Számtalan filmben szerepelt, talán te is emlékszel a nagysikerű filmre az Indul a bakterházra, ahol egy csendőr szerepét játszotta, és nem utolsó sorban nagyszerű, mondhatni, hogy zseniálisan! Farkas Antal 88 évet élt, 2010-ben hagyott itt minket. 

hirdetes

#2: érdekességek a Pityke őrmesterről

A 13 részből álló mese 1979-ben készült a Pannónia Filmstúdióban és 1981-ben mutatta be a Magyar Televízió. A mesét a Belügyminisztérium is támogatta anyagilag. A mesének ugyanis nemes célja volt, hogy a kisgyerekek a mese alapján megértsék, miért ne engedjenek be például idegeneket az otthonukba vagy, hogy miért nem szabad bemászni egy elhagyott barlangba. A mese szinte megelőzte a korát, Pitykének annyira menő motorja volt, ami talán ma sincs a rendőrségnek. Egyszer talán utolérik a rendőrök Pityke őrmestert.

hirdetes

#3: érdekességek a Pityke őrmesterről

A sorozatot remekül megrajzolták, de a szép rajz mellett más nagy vonzereje is volt, amiért annyian imátuk! És az a mese humora volt. Talán nem nagy csoda, hogy  remek párbeszédek születtek a mesében, hiszen az egyik író Peterdi Pál volt, a népszerű humorista, aki  nem utolsó sorban sportújságíróként is maradandót alkotott.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark: Az Alföld egyik legnépszerűbb idegenforgalmi... Tovább

Honfoglalás

  Honfoglalás: Általános értelemben honfoglalásnak nevezzük azt a folyamatot, melynek... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!