hirdetes

Hazánk legszebb vidékén - 60.000 tulipánnal vár a Dunakanyar Tulipánkertje

VN

Két kedvencünk egy helyen: csodás tulipánmező a Dunakanyarban. Lehet, hogy már észrevettétek ezelőtt is, de az egyik kedvenc vidékünk a Dunakanyar- a sokszínű tulipánmezők látványától pedig ki nem varázsolódik el teljesen? Ezért elmondhatatlan boldogággal tölt el minket, hogy már a Dunakanyarban is lehet tulipánokban gyönyörködni, és szüretelni is.

Tulipánkert Dunakanyar 2023

Tulipánkert a Dunakanyarban

Egyre népszerűbbek hazánkban is a tavaszi tulipánszüretek. Kezdetben még csak egy-két helyen lehetet tulipánokat szüretelni, de mára már szinte egész országunkat lefedő tulipános rendszer működik, így biztosan te is találsz egy tulipános kertet a környéken. De miért érdemes mégis a Dunakanyarban található tulipánost választanod? Mert a Dunakanyar egyszerűen semmihez sem foghatóan szép, és nemcsak szép, hanem egy különös bája is van, ami magával ragadja az arra járót. Tavasszal egyenesen vétek lenne nem sétálni, kirándulni erre egyet, vagy rögtön inkább kettőt. Ha meg már erre kirándulunk, miért ne gyönyörködnénk a legszebb tavaszi virágokban is? És még egy bónusz pont a Dunakanyarnak, Budapesthez hihetetlen közel van, nemcsak autóval, hanem busszal, vagy vonattal is egyszerűen meg lehet közelíteni.

Kosdi Tulipánszüret a Dunakanyar Tulipánkertjében

Nemcsak a Dunakanyar varázslatos, hanem a Dunakanyar Tulipánkertje is. 60.000 tulipánhagymát ültettek el, vannak nagyon különleges darabok is a sokszínű tulipánmezőben. Ráadásul nemcsak tulipánok, hanem kézműves finomságok is várnak majd rátok. Várhatóan április 7-én nyit meg a kert, és egy hónapig minden hétvégén nyitva is lesz (de ezt még az időjárás is befolyásolhatja). Tehát a nyitva tartás a következőképpen alakul:

hirdetes

Tervezett nyitvatartási hétvégék (minden nap 9-17 óráig):
Április: 7-8-9-10. 
Április: 14-15-16.
Április: 21-22-23.
Április: 28-29-30.
Május: 5-6-7.

Hétköznaponta előzetes egyeztetés alapján látogatható csak a kert, ami telis-tele van különleges színű tulipánokkal, modern tulipánfajokkal, és természetesen klasszikus szépségekkel is. Fotózáshoz, csoportos bejáráshoz is érdemes előre egyeztetni hétköznapi napokra, ezen a számon: 06303519084. Babakocsival is körbe lehet járni a kertet, és kutyusokkal is lehet érkezni, de póráz, esetleg szájkosár is legyen nálatok!

Tulipánszüret a Dunakanyarban

A mesésen illatozó, és ezer színben pompázó tulipánokat nemcsak csodálni lehet, hanem haza is vinni. A tulipánszüreteléssel kapcsolatban azt kell tudnotok, hogy 300 Ft-ot kell fizetni szálanként a tulipánokért, ami a mai árakhoz mérten igazán nem mondható soknak. Metsző ollót, illetve kosarat korlátozott számban tudnak biztosítani, de a látogatók nagy száma miatt hamar elfogyhat, érdemes lehet sajáttal készülni. A tulipánokat hagymástól nem lehet kitépni, csakis metsző ollóval elvágni a szárukat! 

hirdetes

A Dunakanyar Tulipánosának megközelítése

Mi azért is imádjuk annyira a Dunakanyart, mert szinte egy szempillantás alatt oda lehet érni Budapestről, a tömegközlekedés is kiváló, így nem feltétlenül kell autó sem. A Tulip Garden Dunakanyar Vác és Kosd között található, csendes békés helyen. Budapesten a Nyugati Pályaudvarról indul vonat Vácra, Vácon át kell szállni buszra,majd eldöcögni vele a Kosd irányába Cselőte pusztai megállóig, ahonnan gyakorlatilag 5 perc a birtok. Autóval pedig a fővárosból indulva az M0-ás majd az M2-es autóútról lehet megközelíteni a Dunakanyarban található tulipános kertet. Szuper tavaszi program lehet, tegyetek egy nagy sétát Vácott is, vagy a Dunakanyar más csodaszép városában. Azt tudjátok, hogy hol árulják a legfinomabb, díjnyertes sütiket Vácon? Ebből a cikkből az is kiderül! És Vácon még miniszobrok után is lehet kutakodni. Ajánljunk még programokat, vagy inkább megnézitek a tavalyi szüret képeit? 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rákóczi I.sz. barlang

Rákóczi I.sz. barlang: A Rákóczi-barlang az Aggteleki- és a Szlovák-karszt más barlangjaival... Tovább

Nagyboldogasszony napja

Nagyboldogasszony napja: Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele a katolikus... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás