hirdetes

Idén is vár Magyarország legnagyobb tulipánoskertje – Tulipánszüret Kőröshegyen 2022-ben

ZH

A tavasz végre elhozta nekünk a jó időt és egyre több virág kezd kibújni a földből, hogy színpompába varázsolják kertjeinket. Április a tulipánok hónapja, amiben meg is bizonyosodhatunk, ha ellátogatunk Magyarország legnagyobb tulipánszüretére, a húsvéti Kőröshegyi Tulipánszüretre, ahonnan ráadásként a Balatonra is csodás kilátásban lehet részünk.

Kőröshegyi Tulipánszüret 2022

Kőröshegyi Tulipánszüret 2022

Magyarország legnagyobb Tulipánszürete idén hatodik alkalommal vár minden látogatót Kőröshegyre, ahol eredetileg csak levendulák ezrei lepték el a földeket, de már hat éve, hogy a tulipánok is szirmot bonthatnak a Kőröshegyi Levendulásban. A virágoskertnek minden évben egyre nagyobb látogatottsága van, így nem csoda, hogy tavaly is elsöprő sikerrel zárták az eseményt és kijelenthetjük, hogy Kőröshegy a magyarok kedvenc virágoskertje. Idén újabb területeket vettek igénybe, így a tavalyi virágszámhoz képest idén dupla mennyiségű tulipánban gyönyörködhetünk a Balatoni panoráma mellett. Az április 13 és 24 között kerül megrendezésre a tulipánszüret, így nem csak gyönyörködhetsz bennük, de haza is viheted a szebbnél szebb tulipánokat. Hétköznapokon reggel 10:00 órától várják a látogatókat és egészen este 18:00 óráig vehetünk részt a szüreten, hétvégén pedig már reggel 9:00-re is érkezhetünk, azonban egy órával hamarabb, 17:00 órakor zárnak. Az esemény Facebook oldalán napra kész információkat szerezhetsz a tulipánszürettel kapcsolatban, így érdemes nyomon követni.

hirdetes

Tudnivalók a tulipánszürethez

A balatoni virágoskertben több, mint fél millió tulipán nyílik ki áprilisban, amikből szüretelhetünk, és a fotózás céljára külön kijelölt tulipánmezőkön meg is örökíthetjük a szüretünket új fotós elemekkel.


A többi területen folyamatosan virágoznak a változatos színekben és formákban pompázó és különböző fajtájú tulipánok, amiket szakaszosan, soronként nyitnak meg, hogy a szüret teljes ideje alatt elérhetőek legyenek mindenki számára.


A száruknál levágott tulipánok mellett lehetőségünk van palántaként és kaspóban is elhozni a kőröshegyi tulipánokat, amiket a rendezvény ideje alatt nyitvatartó ajándékboltban tudunk megvásárolni, számos más kézműves termék vásárlása mellett.


A tulipánszüret szervezői 500 forint ellenében biztosítanak minden felnőtt számára metszőollót, amivel szüretelhetünk. A tulipánokat kizárólag a száruknál levágva szedhetjük úgy, hogy hagymájuk a földben maradjon. A szüret végén a metszőollót meg is tarthatjuk, de akár vissza is adhatjuk és visszakapjuk a letétbe adott pénzünket. A tulipánokat egységes áron, 250 forint/szál vásárolhatjuk meg.

hirdetes


A birtok kutyabarát, így kiskedvencedet sem kell otthon hagynod, ha ellátogatsz Kőröshegyre.

Így érkezz a tulipánszüretre

A Kőröshegyi Levendulás pontos címe: Kőröshegy, Dózsa György köz és ha már a Balatonnál járunk érdemes a szüretet egy csodás tavaszi Balatoni sétával is egybekötni. A tulipánföld 2,5 kilométerre található Balatonföldvártól, ahonnan egy könnyed tavaszi kirándulást párosíthatunk a tulipánszürethez, amíg elérünk odáig.

A helyi lakók kényelmének megőrzésének védelmében arra kérnek mindenkit, hogy ne parkoljon a Dózsa György út/Kőröshegyi út mentén, parkolásra két több, mint 1200 férőhelyes erre a célra kijelölt területen van lehetőségünk, amelyek bevezetői a bejáratnál kezdődnek. 

Fontos megemlítenünk, hogy az időjárást senki nem tudja befolyásolni, így érdemes figyelemmel követni a Kőröshegyi Tulipánszüret Facebook eseményét, hogy friss információkat szerezhessünk a tulipánok életciklusával és a forgalommal kapcsolatban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pacalpörkölt

Pacalpörkölt: Nincs még egy ilyen megosztó étel, mint a pacalpörkölt.  Ezt a... Tovább

Csokonai Vitéz Mihály

Csokonai Vitéz Mihály: Csokonai Vitéz Mihály költő. Csokonait a magyar irodalom egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!