hirdetes

70.000 tulipánnal várnak ezen a csodás helyen: tulipánszüret a Dunakanyarban (2024)

VN
Frissítve: 2024.03.27
Frissítette: VN

Várhatóan áprilisban nyitja ki a kapuit hazánk egyik legszebb vidékén, a festőien szép Dunkanyarban, egészen pontosan Vác és Kosd között területen, Cselőtepuszta mellett a TulipGarden Dunakanyar. A tulajdonosok már most izgatottan várják, hogy érkezzenek a tulipánkedvelők nézelődni, és tulipánt szedni. A hely teljesen kutyabarát!

Tulipánszüret a Dunakanyarban 2024

Az ország egyik legszebb tulipánosa a Dunakanyarban van

Még nem láttam az ország összes városkáját, dombját, tavát, parkját, lankáját, de abban biztos vagyok, hogy a Dunakanyar az egyik legszebb vidék, mind közül. Ugyanígy vagyok a tulipánosokkal, nem láttam még mindet, de biztos vagyok benne, hogy a TulipGarden Dunakanyar, ha nem is a legszebb, de az egyik legszebb, és ráadásul nagyon közel található Budapesthez, így egyszerűen meg is közelíthető. Idén tavasszal én nem hagynám ki a helyedben! Mi már voltunk itt tavaly, és hatalmas élmény volt. A bejáratnál kaptunk tippeket, hogy melyik tulipánokat érdemes hazavinni, amik még sokáig szépek lesznek (nagyon különleges darabokat sikerült így is hazavinni). Az egész birtok hangulatos volt, nem volt tömeg, a környék dimbes-dombos vidékeiben csodásan mutatott ez a kis színfolt. Idén pedig a tavalyinál is több, 70.000 tulipán lesz, köztük nagyon különleges fajták is, összesen 81 fajta közül lehet majd választani.

Mikor nyit a tulipános kert a Dunakanyarban?

Friss hírek a Dunakanyarban található tulipános kert nyitvatartásáról!!!!
Mint írtuk nektek korábban „a szervezők még nem tudják, pontosan mikor nyit ki a kert, hiszen ezt nagyban az időjárás befolyásolja, de várhatóan áprilisban kezdenek nyílni a tulipánok”. Most már szinte biztosra meg van a nyitási dátum, hiszen a tulipánok már kikeltek, és hamarosan nyílnak is. A szervezők Facebook oldalukon közzé is tették, hogy mikor nyit a kert, illetve eseményeket is hoztak létre, amihez csatlakozhattok.  

hirdetes
A TulipGarden Dunakanyar tervezett nyitvatartása: 
Tervezett nyitvatartási hétvégék: 

  • Április: 5-6-7.
  • Április: 12-13-14.
  • Április: 19-20-21.
  • Április: 26-27-28.
  • Május: 3-4-5.

Még egyszer ki kell, hogy emeljük, hogy a virágzás, az időjárás függvényében ez még változhat. Még most nincsen nyitva a kert, mert folynak az előkészületi munkák! A húsvéti hosszúhétvégén nincsenek nyitva, mert még nem nyíltak ki a tulipánok!

Hol található a tulipánoskert pontosan?

A TulipGarden Dunakanyar Vác és Kosd között terül el: Cselőtepusztánál, egy kis tanyavilágban. Első hallásra/olvasásra úgy tűnik mintha a világ végén lenne, és ez igaz is kicsit, egy eldugott kis mesevilág, de higgyétek el nem olyan nehéz oda eltalálni. Ha autóval indultok akkor, itt a link hozzá! Budapest irányából az M0-ás majd az M2-es autóútról zökkenőmentesen megközelíthető a TulipGarden Dunakanyar, akár Szlovákiából is könnyedén el lehet jutni ide. És azoknak, akik tömegközlekedéssel szeretnének jönni is vannak nagyon jó megoldások: Vácról – Kosd irányába indul busz, a Cselőte pusztai megállóig kell jegyet váltani, onnan pedig a tanyavilág felé vezető betonos bekötőút irányába kell elindulni, körülbelül 200 méterre az utolsó háztól már látszik a parkoló. 

hirdetes

Hogyan szedhető a tulipán?

Ez egy “szedd magad” tulipános kert, ami azt jelenti, hogy neked magadnak kell leszedned a tulipánokat, amiket haza szeretnél vinni, majd ezeket szálanként kifizetni a pénztárnál. Bankkártyával, és készpénzzel is lehet majd fizetni. Metszőollót, és kosarat tudnak biztosítani, de csak korlátozott számban, ezért, ha tudsz, inkább vigyél magaddal, az a biztos! Fontos, hogy a szedés során a virágokat az alsó levele felett vágjuk le, ezzel kapcsolatban még a bejáratnál is kapsz részletes utasítást, de már most kérünk, hogy vigyázz a virágokra, és a természetre!  Tulipán ára: 300 Ft/szál, Belépőjegy: 1000 Ft (12 éven aluliak számára díjtalan!).

Kutyabarát tulipános kert

Jó hír a gazdiknak, hogy a Dunakanyar tulipános kertje teljesen állatbarát. A terület körbe kerítve, így a gazdik nyugodtan elhozhatják házi kedvenceiket is magukkal! Ők talán még jobban fogják értékelni, hogy a gazdájukkal a szabadban és ilyen csodálatos virágok között lehetnek! Azonban kérik a gazdikat, hogy pórázról, hámról, esetlegesen szájkosárról gondoskodjanak. A kisgyerekes szülőknek is ajánljuk a helyet, babakocsival is kényelmesen lehet közlekedni! 

Forrás: Fotó: Papp Niki photography

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kovács Pál

Kovács Pál: Magyarországnak 2, 6-szoros olimpiai bajnoka van, Kovács Pál az egyik közülük.... Tovább

Macskafogó

A Macskafogó 1986-ban bemutatott magyar–német–kanadai rajzfilm, amelyet Ternovszky... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország Magyarság Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!