hirdetes

Miért és merre érdemes túrázni a Balatonnál? Íme, a legjobb túraútvonalak

TK

A kirándulás, túrázás nem csak képes könnyedén kikapcsolni, de rendkívül egészséges mozgásformának is számít – arról nem is beszélve, hogy közelebb érezheted magadhoz a természetet egy rövidebb-hosszabb útvonal megtétele után. Lássuk, merre érdemes elindulni, amennyiben a Balatonnál jársz!

Csobánc

Az emberek igyekeznek kihasználni még az utolsó meleg napokat – bár a szezon végéhez közeledünk, még most is találkozhatunk néhány kósza turistával, kirándulóval a Balatonnál. Amennyiben nem csupán a strand vonz, valamint már bejártad a helyi látványosságokat is, mutatom, merre érdemes elindulni, ha egy szuper túraútvonalat szeretnél bejárni!


Ezen útvonalak között találkozhatunk a vad természettel, de akár egy szelídebb környezetet is bejárhatunk – mesés növényekkel, állatvilággal, illetve különleges földtani képződményekkel.


Irány Csobánc!


Amennyiben Gyulakesziről indulunk el, semmi sem téríthet el Csobánctól, szinte lehetetlen eltévedni, hiszen alaposan ki van jelölve az útvonal. A túra kicsit nehéznek mondható, valamint meredeknek, mégis jól ki van építve a várhoz vezető út – ugyanis Csobáncon találhatóak meg a XIII. században épült vár romjai, ahonnan remek kilátás nyílik a Balaton-felvidékre. A túra hossza 2,7 kilométer, gyerekkel is kivitelezhető, egyáltalán nem veszélyes.

hirdetes


Hegyestű, könnyed túra a tanúhegyre


Bár nem úgy néz ki, Hegyestű is tanúhegynek számít, csupán a bazaltbányászat vette el eredeti formáját. Amennyiben felsétálunk tetejére, megismerkedhetünk történetével a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely által – emellett pedig túránk folytatódhat akár Balatonhenyén, akár Monoszlón, de célba vehetjük a következő útvonalat Tagyonon vagy éppen Szentaltalján. Az oda út is rendkívül színesnek mondható – találkozhatunk autóúttal, présházakkal, valamint erdős területekkel is.

hirdetes


A vadregényes Gulács


Aki egy vad kalandtúrára vágyik, annak Gulács a tökéletes célpont! Amennyiben nem zavar a kúszás-mászás, akkor gyermekkel is kivitelezhető.
 

 

Amennyiben érdekel a többi útvonal is, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Parajdi sóbánya

Parajdi sóbánya: Holdbéli tájra emlékeztet a Parajd település mellett található sóbánya,... Tovább

Komárom-Esztergom megye

Komárom-Esztergom megye Magyarország északnyugati részén található. Északról a Duna illetve... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!