hirdetes

Miért szeretik a turisták annyira Magyarországot?

LK , ZH

Gazdag borkultúra, végtelen mennyiségű gyógyfürdő, egy saját „tenger” és festői tájak, ameddig a szem ellát – hosszú a listája mindazon dolgoknak, amelyekért minden évben külföldi látogatók ezrei érkeznek Magyarországra.

Nézd meg, hogy miért szeretik annyira a turisták Magyarországot!

Hazánk mindenki számára kínál valami egyedit, valami érdekeset – a túrázás, a történelem és a gasztronómia szerelmesei is olyan különlegességekkel találkozhatnak itt, amiket sehol máshol nem találnának meg. Nézzünk csupán néhány turistacsalogató jellegzetességet országunkból!

A mennyei ételek

A magyar ételek messze földön híresek, habár nem mindenhol úgy ismerik őket, ahogyan mi készítjük azokat (a gulyást például a nyugati országokban főzelékként készítik, és az ide látogatók általában meglepődve tapasztalják, hogy valójában egy levesről van szó).

Tele vagyunk természeti kincsekkel

Nem kell messze utazni a városoktól ahhoz, hogy temérdek természeti kinccsel találkozunk. A Hortobágy csak egy az ilyen szinte teljesen érintetlen területek közül, de folytathatnánk még az ország északi részében található cseppkőbarlangokkal és erdő borította hegyoldalakkal is.

hirdetes

A magyar termálörökség

Magyarország termálvizeit a világ minden tájáról látogatják a gyógyulni vágyó emberek. A vándorok az ország legtöbb vidékén betérhetnek egy-egy kiépített termálfürdőbe, ahol kihasználhatják a mélyből előtörő, természetesen meleg vizek gyógyhatásait. A temérdek budapesti fürdő mellett mindenképpen kiemelnénk még a Hévízi-tavat is, Európa legnagyobb termáltavát.

hirdetes

A magyar borok

A borok kedvelői képesek csak a jellegzetes magyar ízek miatt hazánkba utazni (aztán gyakran sokkal több minden megragadja őket, mint kedvenc italaik). Az ország borvidékei hetekig képesek lefoglalni a bortúrára vágyókat Egertől egészen a Balatonig. 

Nézd meg, hogy miért szeretik annyira a turisták Magyarországot!

Mindenki látni akarja a „magyar tengert”

A Balaton nem hiába kapta ezt a becenevet – szinte végtelen panorámája, tengerparti élményeket kínáló strandjai és nyári fesztiváljai miatt a saját kis világában helyezkedik el az országon belül. Nyáron a vízi sportok és a bulizni vágyók, télen pedig a korcsolyázás szerelmeseinek kedvez hatalmas vízfelülete, és az előbb említett borvidékek közül is jó néhány megtalálható a környékén.

Budapest tele van történelemmel és kultúrával

Sok utazó el sem hagyja Budapestet látogatása során, mert olyan temérdek tenni- és látnivalót találnak a fővárosban. Nem számít, hogy az ember a zene, a múzeumok, az építészet vagy éppen a nyüzsgő éjszakai élet (például romkocsmák) miatt érkezik ide – garantáltan találni fog valami olyasmit is, amire egyáltalán nem számított. Egy éjszakai sétát a Duna partján egyetlen útikönyv sem képed átadni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

IV. Károly

IV. Károly: IV. Károly teljes nevén Karl Franz Josef Ludwig Hubert Georg Maria von Österreich,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!