hirdetes

Két város is megkapja a Turizmus Európai Fővárosa címet 2022

VN

A franciaországi Bordeaux és a spanyolországi Valencia viselheti a Turizmus Európai Fővárosa címet 2022-ben. Az Európai Unió kétévente adományozott díját harmadszor osztották ki - tudatta az Európai Bizottság illetékes irodája csütörtökön.

Turizmus Európai Fővárosa 2022

Bordeaux és Valencia nyerte el a címet

A tájékoztatás szerint az idei pályázaton 16 uniós tagállam 30 városa versengett, a szakmai zsűri végül a 7 leginkább kiemelkedő pályázat közül választotta ki a két győztest. Bordeaux és Valencia a címet 2020-óta viselő svédországi Göteborgtól és a spanyolországi Malagától veszi át.

    

Bordeaux és Valencia a Turizmus Európai Fővárosa 2022-ben

Bordeaux pályázata azzal emelkedett ki, hogy a kezdeményezők az egész várost be kívánják vonni az intelligens turisztikai kezdeményezéseik megvalósításába. A város modernizációját célzó innovatív turisztikai stratégiáik kidolgozását pedig a helyi közösségek, valamint az oda látogatók részvételével tervezik.

hirdetes

hirdetes

Valencia kezdeményezése a fenntarthatóságot, a hozzáférhetőséget állítja az innovációt és a kulturális helyszínek megismerését segítő intelligens turisztikai stratégiájának és kapcsolódó eseményeinek középpontjába.
   

Mindkét város kezdeményezése példa lehet más városok számára az együttműködésre az érdekelt felek és ágazatok között - tették hozzá. A European Capital of Smart Tourism nevet viselő turisztikai kezdeményezés célja, hogy támogassa a fenntartható és innovatív turisztikai fejlesztéseket, és minél szélesebb körben ismertesse meg az intelligens turizmus nyújtotta előnyöket. A cím elnyeréséhez erős európai dimenziójú, egyedi turisztikai programot kell létrehoznia a pályázó városoknak. A díjazott városok innovatív programjaik továbbfejlesztéséhez, valamint az egész unióra kiterjedő megismertetéséhez kapnak támogatást.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A székelykapu

A székelykapu: Priszkosz rhétor így ír a hunok építkezéséről: Attila háza minden más... Tovább

Csodabogyós-barlang

Csodabogyós-barlang: Népszerű barlangunk a Csodabogyós-barlang, mely Balatonederics közelében,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Programajánló Szórakozás Utazás