10 perces túrógombóc receptje

10 perces túrógombóc recept

Egy isteni túrógombóc bármikor jöhet! Te is szereted? Akkor biztosan imádni fogod ezt a receptet, 10 perc alatt készítheted el ezeket a finom túrógombócokat!

10 perces túrógombóc receptje

A túrógombócot szinte mindenki szereti, én biztosan nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne szerette volna. Sokan azért nem állnak neki az elkészítéséhez, mert azt gondolják, hogy pepecselős, macerás dolog. Pedig nem! Nekem van egy receptem, amivel 10 perc alatt elkészítheted ezeket az isteni túrógombócokat úgy, hogy porcukros tejfölt is keversz még a tetejére. :) Ráadásul nem is sok mindenre van szükséged hozzá!

Hozzávalók a túrógombóchoz

450 gramm tehéntúró,

3 tojás,

70 gramm búzadara,

1 cs. vaníliás cukor,

10 dkg kristálycukor,

1 tejföl,

porcukor,

1 csipet só,

1 csipet szódabikarbóna,

zsemlemorzsa,

1 evőkanál vaj vagy margarin.

10 perces túrógombóc elkészítése

A tehéntúrót és a 3 tojás sárgáját keverd össze egy nagy műanyag tálban. Ezután add hozzá a 70 gramm búzadarát, a sót, a szódabikarbónát, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól keverd össze. Használhatsz elektromos habverőt is, bár én jobban szeretem ilyenkor a kezemet használni, és úgy jól összegyúrni. Ha ezzel megvagy, akkor elektromos habverővel verd fel keményre a 3 tojás fehérjét. Gyorsabban kemény lesz, ha meghinted egy kis kristálycukorral az elején ;) Ha megáll a tálban a tojás fehérje, akkor már jó, akkor óvatosan öntsd hozzá a túrós tésztádhoz. Ilyenkor már semmiképp ne használj gépet, csak a kezeidet az összekeveréshez, hiszen vigyázni kell nehogy összetörjön a felvert hab.

Formálj belőle kis gombócokat, majd forrásban lévő vízbe tedd bele őket. Amikor feljött a víz tetejére még hagyd egy ideig főni, egy-két perc elteltével kiveheted a gombócokat. Amíg főnek, addig egy evőkanálnyi margarinon (vagy vajon) pirítsd meg a zsemlemorzsát aranybarnára, ebbe forgasd bele majd a megfőtt gombócokat. Öntetnek pedig keverj el egy pohár tejfölt fél deci vízzel kb, szórj bele ízlés szerint adagolt porcukrot. Jól keverd össze őket és öntsd le ezzel az isteni mártással az elkészült túrógombócokat. Jó étvágyat hozzá!

Fotó forrása: mrsliptonkonyhaja.wordpress.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szlovénia

Szlovénia Közép-Európa déli részén, az Alpok lábánál terül el. Nyugaton Olaszország,... Tovább

Hortobágyi pásztormúzeum

Hortobágyi pásztormúzeum: 1785-ben szekérállást építettek a Csárda mekké, ebből... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia