notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Túrógombóc receptek

hirdetes

Készítsünk túrógombócot - 3 tökéletes recept

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A sült túrógombóc receptje, valódi ínyenc finomság, de az elkészítése egyáltalán nem bonyolult!

Túrógombóc aludttejből

Hozzávalók: 0,5 liter aludttej, 15 dkg búzadara, 2 evőkanál cukor, 5 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi só; tetejére vaníliás porcukor.

 

Elkészítés

Az aludttejet a búzadarával, a cukorral és csipet sóval állandóan keverve sűrűre főzöm, majd vizes kézzel kisebb gombócokat formázok belőle. Egyenként vajban pirított zsemlemorzsába forgatom, és vaníliás porcukorral meghintve tálalom.

 

Forrás

 

Klasszikus túrógombóc

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 13 dkg búzadara, 2 tojás, 1 csapott evőkanál cukor, 1/2 kávéskanál só, 2 dl tejföl, 6 dkg zsír, 6 dkg zsemlemorzsa, a kifőző vízbe 1 dkg só.

hirdetes

 

Elkészítés

A túrót enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot és fakanállal vagy tiszta kézzel jói meggyúrjuk. Ráütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a búzadarát, és keveréssel, nagyon jól eldolgozzuk. Legalább egy órán át letakarva pihentetjük. Egy 4-5 literes lábas háromnegyed részéig vizet készítünk, felforraljuk. A pihentetett tésztából lisztezett, tiszta papírra vagy műanyag tálcára 16 kis halmot rakunk, és enyhén lisztes tenyérrel szabályos gombócokat gömbölyítünk.

 

A gombócokat az erősen forrásban levő vízbe tesszük, a lábast többször megrázogatjuk; amint a víz felforrt, a meleget mérsékeljük; a gombócokat lassan, egyenletesen főzzük 15 percig, amíg az ujjunk hegyével megérintve jó puhának nem érezzük. Ha nincs gyakorlatunk a megítélésben, 15 perc múlva emeljünk ki egy gombócot, vágjuk ketté, úgy állapítsuk meg, hogy átfőtt-e. Ekkor szűrőkanállal egyenként kiszedjük, jól lecsurgatjuk, melegített tálra tesszük. Meleg tejföllel leöntjük, és forró pirított morzsát szórunk rá. A morzsát azalatt pirítjuk, amíg a gombócok főnek. Ne szedjük a gombócokat a pirított morzsába, mert a morzsa erősen nedvszívó és a gombócot megkeményíti.

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
167 563
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
361 765
Közösség

Szótár

Zenthe Ferenc

Zenthe Ferenc: Zenthe Ferenc Rameshofer Ferenc néven született. A Nemzet Színésze címmel... Tovább

Tihanyi-félsziget

Tihanyi-félsziget: Az egyik leghíresebb része az országnak, mert ez annyira a Balaton része,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 4.7

Ételek Gasztronómia