notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Túrós csusza


Túrós csusza

 

Túrós csusza: Cukros vagy sós? Nagy talány, és tényleg létezik mind a kettő változat belőle.
A klasszikus túrós csusza csusza tésztából, túróból és szalonnából készül. Ez az olcsó fogás amennyire egyszerűen elkészíthető, annyira laktató is egyben. Édesebb változata (bár a sok helyen nem tesznek különbséget a kettő között) a túrós tészta, ami a sós pirított szalonnát cukorral helyettesíti, és egy bőséges tejföladagot is tartalmaz.


címkék: Gasztronómia
Kapcsolódó cikkek
Nosztalgiázzunk kicsit: Retro édességek, amiket imádtunk!

Retro édességek – Emlékszel még rájuk?

Ha össze kellene hasonlítanom a mostani és a retro édességeket, akkor egyértelműen az utóbbi mellett döntenék. Emlékeztek, amikor először ettünk mogyorós csokoládét, vagy a...

A hagyományos hókifli eredeti receptje

Régi nagy kedvencünk: a hagyományos hókifli receptje

Egyik kedvenc apró süteményem receptjét hoztam most el nektek, amit leginkább karácsonykor szoktak elkészíteni, de szerintem minden alkalomra tökéletes választás. Vendégek...

A magyar konyha párját ritkító

32 étel, melyekért csodálnak minket Amerikában

Hozzászoktunk már, hogy minket magyarokat a világon egy kicsit különcnek tartanak. Furcsa a nyelvünk, érdekesek a szokásaink és akkor még nem is szóltunk a gasztronómiánkról.

A tökéletes nokedli elkészítése 5 lépésben

A tökéletes nokedli elkészítése 5 egyszerű lépésben: nagymamám nokedli receptje

Egyszerű, de nagyszerű köretnek számít a nokedli, amit már nagyanyáink is imádtak, éppen egyszerűségé, és nagyszerűsége, na meg olcsó előállítása miatt. Bár nagyon...

Ismerkedjünk meg Tokajjal

Ismerjük meg közelebbről Tokajt

A magyar borok világhíressé váltak az évtizedek során, ebben pedig nagy szerepe van Tokajnak is! Ebben a cikkünkben elkalauzolunk titeket Magyarország egyik legszebb vidékére,...

Hagyományos pierogi recept lengyelországból

Lengyel barátaink nemzeti étele: az utánozhatatlan pierogi (RECEPT)

Első ránézésre fényes tészta, első kóstolásra viszont íncsiklandó, laktató finomság. Igen, a tradicionális lengyel pierogiról beszélek, amit egyszer mindenkinek meg kell...

Nápolyi készítése házilag 5 egyszerű lépésben

Gyerekkorunk nagy kedvence: retro házi nápolyi recept, ami jobb mint a bolti

Gyerekkorunkban ezzel tömtük a fejünket időnk nagy részében, kimérve lehetett kapni szinte minden sarki boltban, különböző ízekben. Ha látok ilyen kimérős nápolyit még a mai...

ínycsiklandó epres túrógombóc recept, jobb mint az eredeti

Kedvenc túrógombócunk egy kicsit új köntösben: ínycsiklandó epres túrógombóc recept!

Itt az eperszezon végre! Ilyenkor nálunk minden az eperről szól, minden étkezés alkalmával valamilyen formában előkerül az eper, megpróbáljuk valahogyan minden ételbe...

Hagyományos eperlekvár recept

Isteni eperlekvár recept, és bónuszba 5 tanács nagymamámtól a lekvárfőzéshez

Hurrá, itt az eperszezon újra, ami egyet jelent azzal, hogy indulhat a nagy lekvárbefőzés! Te sem tudod, hogy is kezdj hozzá, ez lesz az első alkalom, vagy próbálkoztál már, csak...

Élesztő felhasználásának 6 módja

Mit kezdjek a kimaradt élesztővel? Az élesztő 5+1 felhasználási módja

Most, hogy mindenki betárazott élesztőből, de sokan nem tudták felhasználni akkora mennyiségben, mint amekkora mennyiségben beszerezték, ideje, hogy elkezdjünk azon gondolkodni,...

Megmutatom a tökéletes fasírt receptjét

Íme, a tökéletes fasírt receptje! – Az egész család imádja, amióta így készítem!

Biztos vagyok abban, hogy szinte mindenki ismeri a fasírtot! Abban már annyira nem vagyok biztos, hogy mindenki szereti is…Most viszont megosztok veletek egy olyan receptet, amit...

Sajtos kifli recept, ami napokig puha marad!

Puha, napokig friss sajtos kifli recept házilag!

A koronavírus és az otthonlét következtében rengetegen kezdték el otthon, házilag elkészíteni a különböző pékárukat. Én is így bukkantam rá jobbnál-jobb receptekre! Rá...