hirdetes

A Tüskevár örök

Pi

Ami a mai korban a napi szappanoperák-magyar szinten a Barátok közt, külföldön pedig szinte bármely valóban színvonalas produktum- annak számított itthon anno a Tüskevár könyv(ek) és végül a sorozat.

Tüskevár ifjúsági regény

Már a 90-es években is kötelező olvasmánynak számított a könyv, mely a diákok körében sokkal nagyobb népszerűségnek örvendő műnek számít, mint példának okáért azt Egri csillagok, vagy a Kőszívű ember fiai.
Ez nem is véletlen, mivel nyelvezetében és stílusában is sokkal könnyedebbek Fekete István alkotásai, mint a fent említett részben és egészben is történelmi alapokon nyugvó művek.

Ifjúsági regények révén -melyekben a nevelő szándék végig tetten érhető- a könyveket olvasók sokkal gyorsabban tudnak azonosulni a történetek mondanivalóival.
Az első –és híresebb- történet két nyolcadikos fiú nyári vakációját írja le a Kis-Balaton környéki nádasban. Maga a környezet és a szereplők mind-mind fontos összetevői annak az érzésnek, hogy az ember könnyedén bele tudja magát képzelni az adott helyzetekbe.

hirdetes

A kiadás után tapasztalható nagy siker miatt a Tüskevár már 1966-ban sorozat –mai divatos szóval élve- berendelést kapott. Végül 1967-ben mutatták be a kor szellemének megfelelő fekete-fehér ifjúsági filmsorozat, melyet a Magyar Televízió Fejér Tamás dirigálásával készített.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balaton szelet

Balaton szelet: az egyik legklasszikusabb magyar édesség. Sokak által kedvelt, már a 80-as... Tovább

Anjou ház

Anjou ház: Az Anjou-ház mindig a Franciaország északnyugati részén elterülő Anjou... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró
X
Kövess minket facebookon!