hirdetes

Kirándulás a Hegyek Királyán | A Tűzgyűrű Túra bemutatja a Badacsonyban lakó erőt

ZH

A Badacsony – egy olyan ikonikus hegy, amely a Balaton-felvidék királyaként emelkedik a táj fölé. De vajon mi hozta létre ezt a lenyűgöző vulkánt, és milyen erők formálták a Badacsony 3,5 millió éves története során?

Badacsonyi tűzgyűrű túra


Badacsony – A hegyek királya és titkai

Badacsony hatalmas vulkáni képződménye lenyűgöző látványt nyújt a környéken. De mi rejlik ennek a vulkánnak a hátterében? A Tűzgyűrű túra során betekintést nyerhetsz a Badacsony keletkezésének és formálódásának izgalmas történetébe. Megismerheted, hogyan alakultak ki a kőtenger és a Rodostó-turistaház, és miért olyan különlegesek ezek a területek.

Miért hívják „roncsnak” ezt a természeti csodát? Hogyan jött létre a vulkáni mező a környéken? Hogyan alakult a táj, amikor ezek az erők még működtek? Az ókori rómaiak mit mondtak Badacsony keletkezéséről, és mit mond napjaink tudománya? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor a Tűzgyűrű túra a megoldás!

A Balaton-felvidék egyik legkiemelkedőbb jelensége a Badacsony, amely méltán viseli a "hegyek királya" címet. Azonban ennek a lenyűgöző hegynek a múltja sokkal izgalmasabb és rejtélyesebb, mint amilyennek első pillantásra tűnik. A Badacsony nem csupán egy domborulat a tájban – az ősi vulkáni tevékenység és a természeti erők számtalan évmillió alatt alkották meg ezt a lenyűgöző képződményt. A Tűzgyűrű túra lehetőséget ad arra, hogy mélyebben bepillantsunk a Badacsony történetébe, és megértsük, milyen erők formálták ezt a különleges helyszínt. Vágjunk hát neki ennek a kalandnak, és fedezzük fel a Badacsonyban lakó ősi erőket és titkokat!

hirdetes

Badacsonyi Tűzgyűrű Túra részletei

Találkozó és Indulás: Találkozó 10:45-kor a Badacsony, Rózsakő parkolójában (Kisfaludy út vége). A túra 11:00-kor indul.

Útvonal: A túra útvonala a Rózsakőtől indul, áthalad a kőtengeren és elvezet a Rodostó-turistaházhoz, majd folytatódik a bányák és a Rablakások irányába.

Időtartam: A túra időtartama 3,5 óra.

Szintemelkedés: A túra során kb. 50 méteres szintemelkedés vár rád.

Táv: A teljes túra távja kb. 6 km.

Nehézség: A túra nehézségi szintje közepes.

hirdetes

Jelentkezés és részvételi díj a badacsonyi Tűzgyűrű túrára

A túrán való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A jelentkezést személyesen teheted meg a badacsonyi Tourinform irodában, telefonon vagy e-mailben. A részvételi díj gyermekeknek 6 éves korig ingyenes, 6-14 éves korig 1000 Ft/fő, és 15 éves kortól, felnőtteknek 2000 Ft/fő. A részvételi díjat a túravezetőnél a helyszínen készpénzben kell fizetni.

Fontos információk a Tűzgyűrű Túrához

A túrán való részvétel saját felelősségre történik.
Kutyák csak pórázon lehetnek jelen a túrán.
A túrák időtartama meghatározott, és kényelmes sétatempóban zajlanak.
A túra előtt 15 perccel érdemes megjelenni a találkozási helyen.
A túra a megadott időpontban elkezdődik.
Az esetleges változások jogát fenntartják.

Ha kíváncsi vagy a Badacsony vulkáni eredetére és lenyűgöző történetére, akkor a Tűzgyűrű túra lehetőséget ad rá, hogy elmerülj a hegyek királyának titkaiba és felfedezd azokat az erőket, amelyek Badacsony életét formálták. Ne hagyd ki ezt az izgalmas kalandot, amely a természet és a történelem lenyűgöző találkozására invitál!

További részletekért figyeld a túráztatók weboldalát!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Herendi porcelán

Herendi porcelán: hungarikumnak számít. Aki herendi porcelánt kap ajándékba, az igazán... Tovább

Félautomata fényképezőgép

Félautomata fényképezőgép: fényképezés történetében mérföldkőnek számít a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!