hirdetes

Ez nagyon cuki: Hivatalosan is MTVA-dolgozó lett a TV Maci

VN

Az MTI-n olvastuk, nézzétek milyen cuki! Belépőkártyát kapott az Esti mese legendás fogmosó barnamedvéje, a TV Maci mint az intézmény egyik "legrégebbi dolgozója" a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától. Papp Dániel kedden a közmédia székházában a figura 60. "születésnapja" alkalmából az alkotókról tartott megemlékezésen akasztotta a kártyát a TV Maci nyakába.

TV Maci MTVA-dolgozó lett

Te is meglátogathatod a TV Macit    

Az érdeklődők az MTVA látogatóközpontjában berendezett "maciszobában" találkozhatnak sokak kedvenc mesenéző figurájával, aki először 1963. április 15-én jelent meg az Esti mese szignálfilmjében. Az eredeti ötlet szerint egy "rokonszenves, de szigorú" orvos hívta volna fel a figyelmet a korai lefekvés, a fogmosás, az egészséges étrend, a megfelelő öltözködés és a tisztálkodás kulturált formáinak fontosságára. Végül azonban a József Attila-díjas író, szerkesztő-dramaturg, Bálint Ágnes döntött a macifigura mellett, mert úgy gondolta, hogy a legtöbb gyerek mackóval alszik el, így közel érzi majd magához.
    

Most van a TV Maci szülinapja

hirdetes

A TV Maci "hivatalos születésnapja" október 23., mivel a televíziós mese műfaját megteremtő Bálint Ágnes, az Esti mese szignálfilm eredeti forgatókönyvírója ezen a napon született. Papp Dániel az ünnepségen elmondta: a TV Macinak van már űrhajós igazolványa, személyi igazolványa, és készült róla bélyeg is, de belépőkártyája még nincs. A figura összeköti a szülőket a gyerekekkel, sőt a Kárpát-medence magyarságának is fontos, hiszen sok magyar a TV Macin nőtt fel - tette hozzá.

hirdetes
"Fejet hajtunk Bálint Ágnes munkássága előtt, és remélem, hogy a közmédiának sikerül a TV Maci legendáját életben tartani. Volt, hogy páran megpróbálták ezt a mítoszt megdönteni, de nem sikerült; a TV Maci győzött és azt hiszem, hogy ebben a formájában akár örök életet is szavazhatunk neki" - mondta a vezérigazgató.

A TV Maciról írtunk már egy részletesebb cikket, amiben nagyon sok érdekességet bemutatunk kedvenc gyerekkori figuránkról, és egyben hősünkről. Gyöngyi igazi retro rajongó, és közben édesanya, nagyon sok érdekességet mutatott nekünk a cikkjében a TV Maciról, és úgy általában az efféle mesék hatásával kapcsolatban.  Még szuper videókat, teljes meséket is mutat a cikk végén, úgyhogy érdemes elolvasni, végiglapozgatni. Ti szerettétek a TV Macit? Én nagyon és a cikket olvasgatva újra eszembe jutottak a régi emlékek…

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gulyásleves

Gulyásleves: A gulyás az egyik leghíresebb magyar ételnek számít, melyet külföldön teljesen... Tovább

Kékfrankos

Kékfrankos: A kékfrankos a szőlőfélék családjába, a bortermő szőlőkhöz tartozó... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyarság Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!