hirdetes

Úgy érzed, hogy nincs időd semmire? Ez segíteni fog, hogy jól tervezd meg a dolgaidat!

Bettina

Úgy érzed, hogy nem jól osztod be a napodat? Tervezd meg, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgaid és több időd lesz!

tervezd meg a napodat

Így szervezd meg a napod, hogy mindenre legyen időd

A rohanó világban egyre nehezebb megszervezni bármit, mivel programot programra szervezünk annak reményében, hogy így mindenre jut egy kevés idő, de végül semmire nem jut időnk igazán. Ismerős ez neked is? Talán ennyire sose értettünk még a halogatáshoz, mint 2021-ben, talán ennyiszer sose mondtuk még, hogy majd holnap. Ez sajnos egy nagyon rossz hozzá állás a dolgokhoz és ha végül mindenre azt mondjuk, hogy majd holnap egy idő után annyi tervünk, és feladatunk lesz, hogy nem leszünk képesek a legjobb minőségben elvégezni. Több kutatás is alátámasztja azt, hogy a tervezés az egyik legfontosabb eleme annak, hogy rendszerezett életünk legyen, ami segít abban, hogy jusson időnk azokra a dolgokra amiket szeretnénk elvégezni. 

#1. Szerezz be egy napi tervezőt!


Számos napi tervező érhető el online, amit tudsz vezetni vagy olyan, amit ki tudsz nyomtatni és kézzel kitölteni. Papírírószer boltok is tele vannak tervezőkkel, amik közül kedvedre válogathatsz. Szerezd be a saját terveződet, hogy megtedd az első lépést annak érdekében, hogy rendszerezni tudd a napjaidat!

hirdetes


#2. Gondold át és tervezd meg!


Minden olyan dolgot ami tovább tart egy percnél azt vidd fel a terveződbe. Például írd fel 12:00-12:35-ig ebédelsz. Nyilván nem a részletességre kell törekedni, tehát ne naplót írj, hogy mit fogsz ebédelni és hány merőkanál levest szedtél, de ne felejtsd ki, hogy az ebédidőt is legalább annyira meg kell tervezni, mint a délutáni edzést, vagy kávézást a barátaiddal. 


#3.Hagyj időt magadnak!


A programokat ne percre pontosan egymásra szervezd! Hagyj időt magadnak, hogy egyik programból át állj a másikra. Határozd meg magadnak a tervezéskor, hogy mire mennyi időre van szükséged felkészülni. Ha elmész otthonról, akkor hagyj időt a készülődésre vagy számold bele a programod idejébe, de ha egy fontos meetingre kell felkészülnöd, akkor arra se felejts el időt hagyni a meeting előtt. 

hirdetes


#4. Ne variálj!


A tervezéskor fontos, hogy úgy tervezz, hogy annak értelme is legyen. Ha variálod a terveidet a megvalósítás pillanatában, akkor elveszti az erejét a tervezésed. Neked sem lesz sikerélményed abban, hogy a nap folyamán látod, hogy fogynak a feladataid folyamatosan és már mennyi mindent megcsináltál. Igyekezz tartani magad ahhoz, amit megterveztél és csak akkor változtatni, ha az nem tűr halasztást!

#5. Élvezd, hogy van időd mindenre!

Amennyiben betartod azokat, amiket megterveztél és követed az időbeosztásodat, akkor hidd el, hogy élvezni fogod! Semmi más dolgod nincs ezután, hogy tartsd a menetrended és élvezd, hogy milyen jó rendszerben élni! Jó szorakozást!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fehér hortobágyi racka

Fehér hortobágyi racka: Aki járt már a Hortobágyon, az az út mellett lépten-nyomon... Tovább

Tóti-hegy

Tóti-hegy: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Tóti-hegy közülük az egyik. A Gulács... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar Szórakozás