hirdetes

Új hozzáállás: Így kezdj hozzá egy új élet felépítéséhez

LK

A legtöbben azért félnek új életet kezdeni, mert azt hiszik, hogy a nagy változások nagy változtatásokat igényelnek életükben. Ez azonban nem minden esetben igaz – gyakran elég csak más hozzáállással megközelíteni a dolgokat, hogy beindítsuk életünk legjelentősebb változásait. A gondolkodásmód sokkal többre van hatással, mint hinnéd – ha új dolgokat szeretnél bevonzani akkor először gondolataidat kell más útra térítened.

Nézd meg, hogy hogyan kezdhetsz hozzá egy új élet felépítéséhez!

Ha úgy érzed, hogy eljött az ideje egy új kezdetnek, vagy egyszerűen csak szeretnél változtatni helyzeteden, akkor így kezdj hozzá!

1. Felejtsd el a „mindent vagy semmit” felfogást

Még a legpozitívabb, legmagabiztosabb embereket is utoléri néha az önbizalomhiány és a negatív gondolkodás. Azonban ha valóban el is hiszed ezeket a gondolatokat, akkor annak következményei lehetnek.

Ha például szeretnél egy jobban fizető munkát találni, akkor meglehet, hogy úgy érzed, hogy ha nem sikerül megszerezni egy bizonyos állást akkor soha többi nem lesz esélyed jobb helyet találni, vagy hogy egyszerűen nem érdemelsz jobbat. Ez a felfogás hosszú távon sokat ronthat az esélyeiden.

Ha azt hiteted el magaddal, hogy addig nem találsz majd rá a boldogságra, amíg egy bizonyos esemény nem történik meg, akkor lényegében minden boldogulásodat és örömödet egyetlen véletlenszerű kimenetelre teszed fel, ami felett nem biztos hogy túl sok irányításod van. Ebből következik, hogy ha nem az történik, amit vártál, akkor csak a rosszra koncentrálsz majd és nem veszed észre, hogy ez csupán egy történés a millió lehetőség közül.

hirdetes

Ahelyett tehát, hogy a legrosszabbra készülsz és mindig szélsőséges (legjobb és legrosszabb) végkifejleteket látsz magad előtt, próbálj kicsit realisztikusabban gondolkodni.

2. Ne címkézd fel magad

Önmagad felcímkézésével csak saját, kitalált korlátok közé zárod magad. Egy sztereotípiákkal teli gödörbe ugrasz, ahol a társadalom előre megszabott szabályai szerint vagy kénytelen élni az életedet. Ez megfoszt attól, hogy megtaláld igazi énedet, ami nem tartozik egyetlen előre megfogalmazott kategóriába.

hirdetes

Nem kell azonosulnod semmilyen előre megszabott személyiségtípushoz, hiszen így nem fejezheted ki igazi önmagadat. Csináld azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek ahelyett, hogy cselekedeteid határoznának meg téged.

A különböző magadra aggatott címkék csak visszatartanak attól, hogy új élményeket szerezz és saját kezedbe vedd cselekedeteid. Ne gondold azt, hogy bármilyen csoportba kellene tartoznod, hiszen ehhez gyakran le kell mondanod olyan dolgokról, amik igazán egyedivé tesznek téged.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Győr

Győr megyei jogú város az Osztrák-Magyar határtól nem messze, a Nyugat-Dunántúl régió... Tovább

Nagy Vásárcsarnok

Nagy Vásárcsarnok: Európa legszebb vásárcsarnoka, a 9. kerület egyik legszebb és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek