hirdetes

Új szabályokat vezetnek be Magyarországon a háború miatt!

ZH

Magyarországon is életbe lépnek a speciális szabályok, amik az élelmiszer-alapanyagok helyettesítését érintik, és a gyártókat segítik a hiánycikkek pótlásával. Nézd meg milyen speciális változásokat vezetnek be Magyarországon a háború következtében. 

új szabályok Magyarországon

Intézkedések a háború következtében


A Budapesten megrendezett sajtótájékoztatón Bognár Lajos, az országos főállatorvos kedden kiemelte, hogy az alapanyagok beszerzése az orosz-ukrán háború következtében az elmúlt időszakban több területen is nehézségekbe ütközött, ami még a járvány helyzet óta nem is állt vissza a rendes kerékvágásba. Eddig a legtöbb problémát a napraforgó és az étolaj beszerzése okozta. Bognár szerint az új szabályozás lehetővé teszi a gyártók számára, hogy a hiánycikkeket, jelenesetben a napraforgóolajat, például repceolajjal helyettesítse egy adott termék előállítása során.

Hiány van az élelmiszerpiacon


Bizonyos összetevőkből hiány áll fenn a piacon, ami sok esetben a termelőknek okozhat gondot, de azonban a lakosságot egyelőre nem veszélyezteti! Az új határozat elsődlegesen pont erre talál megoldást, ugyanis biztosítja, hogy a lakosság a megszokott kínálatot találja a boltok polcain, persze ugyanabban a minőségben, mint korábban. Így a lakossági ellátás nem fog szünetelni és biztosítva lesz! A szabályzat részét képezi, hogy elsősorban a gyártő felelősségét képezi, hogy tájékoztassa a vásárlót az esetleges alapanyagcseréről amennyiben nem fér bele a költségvetésbe a csomagolás csere, a szabályozás engedélyezi a részleges átcímkézést is. A Nébih oldalán további információkat lehet olvasni a lehetséges alapanyagcseréről.

hirdetes
hirdetes

Új határozat bevezetése az élelmiszerellátásban


Az Országos Kereskedelmi Szövetség, azaz az OKSZ főtitkára, Vámos György is megszólalt a keddi sajtótájékoztatón, ahol elmondta, hogy az új határozattal biztosítanák az elegendő árut az élelmiszerboltokban, valamint a gyártók is könnyebben kezelik a megváltozott piaci helyzetet. Mivel a háború vége még kilátástalan, ezért nem lehet meghatározni, hogy mikor tér vissza a megszokott rend a termelési folyamatokba. Ezekkel a szabályozásokkal azonban a kormány és a gyártók is könnyebben meg tudják oldani a váratlan helyzeteket.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eger ostroma

Eger ostroma: Eger ostroma 1552-ben, az Oszmán Birodalomnak utolsó hadieseménye volt, melyet az... Tovább

Karácsonyi népszokások

Karácsonyi népszokások: A karácsonyi ünnepek kezdete november végére, december elejére esik.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Külföld Történelem