hirdetes

Új híd lesz a Dunán, már az előzetes tervek is elkészültek, de még te is beleszólhatsz a tervezésbe!

VN

Új híd lesz a Dunán, méghozzá a nagy forgalom csökkentése, elvezetése céljából, és már a terveket is közzé tették, azonban bárki közbe szólhat mg a környék fejlesztéséhez, ugyanis társadalmi egyeztetés indítanak, mutatjuk a részleteket, írta az MTI

Új dunai híd

Új híd lesz a Dunán

Az új Duna-híd tervezése 2018-ban indult el, a munkát az egy évvel korábban kiírt nemzetközi tervpályázat győztese, a holland UNStudio és az brit Buro Happold Engineering alkotta tervezői konzorcium végzi. Az új városi körút úthálózatának első szakaszát a BFK szakmai irányításával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. készíti elő. A híd tervét 2020 februárjában a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa is támogatta. Az új híd és a kapcsolódó úthálózat megépítése a többi között hozzájárul a Hungária körgyűrűn belüli forgalomcsillapításhoz, a belvárosi Duna-hidak forgalmi terhelésének csökkentéséhez, és új városrészek jöhetnek létre a jelenleg még jellemzően elhagyott, zömében rozsdaövezeti telkeken: "Új Duna-híd és kapcsolódó úthálózat megépítése hozzájárul a Hungária körgyűrűn belüli belvárosi forgalomcsillapítás megvalósításához és a belvárosi Duna-hidakra nehezedő forgalmi terhelés csökkentéséhez. A Lánchídon, Erzsébet hídon és Szabadság hídon 30%-os, a Petőfi hídon 10%-os forgalomcsökkenés elérését segíti elő".

hirdetes

Hol és milyen lesz az új dunai híd?

Az új híd a Duna dél-budapesti szakaszán fog átívelni, egy kicsivel lejjebb a Kopaszi-gáttól. Összeköti majd Dél-Budát, Csepelt és Dél-Pestet. Mindenféle közlekedési módra gondoltak a híd tervezésénél, ugyanis a nemcsak kétszer két sáv lesz, középen villamospályával, két szélén pedig kerékpársávokkal hanem gyalogos út is. Hogy milyen lesz a híd, arra nagyon egyszerű válaszolni, ugyanis Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója YouTube csatornáján megosztott egy videót a látványtervekről, amit alább láthattok is!

hirdetes
 

Így szólhatsz bele te is a híd sorsába

A hidat és a kapcsolódó úthálózatot bemutató új honlapon megtalálhatók a még nem végleges, tájékoztató jelleggel közzétett fejlesztési elképzelések, az úthálózat jellegzetes elemei, megoldásai. A központ arra kéri a budapestieket és az agglomerációban élőket, hogy ismerkedjenek meg a tervekkel, kövessék nyomon az új Duna-híd születését és vegyenek részt a fejlesztési elképzelések alakításában. Társadalmi egyeztetést is indítottak az új Duna-híd úthálózatának első szakaszára vonatkozóan, a kérdőívet szeptember 29-ig a projektet bemutató honlapon lehet kitölteni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Galyatető

Galyatető: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb települése, mely népszerű a... Tovább

Hortobágyi pásztor viselet

Hortobágyi pásztor viselet: a régi időkben mindennapos viselet volt a nagy magyar Alföldön,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Magyar Technológia