hirdetes

Szabadkígyóson megnyitott az új turisztikai attrakció | Az ország 4. posta múzeuma kapott helyett a Wenckheim-kastélyban

ZH

Szabadkígyós és Újkígyós, a Békés megyei gyöngyszemek, most egy újabb izgalmas turisztikai attrakcióval bővültek, amely a látogatókat időutazásra invitálja. A Wenckheim-kastélyhoz tartozó Svájcerájban mostantól megtekinthető egy posta- és kocsimúzeum, valamint helytörténeti kiállítóterem is, amelyek mélyen belehelyezik a látogatókat a múltba.

Wenckheim-kastély posta múzeum

Megnyitotta kapuit az új postamúzeum a Wenckheim-kastélyban


Az új attrakció kialakítása két éven keresztül zajlott, és hatalmas segítséget kapott az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, amelynek keretében 580 millió forintos támogatás érkezett a két önkormányzathoz.

A Wenckheim-kastély Svájcerájában található új múzeumok különleges élményeket ígérnek minden látogatónak. Az egyik oldalon az ország negyedik postamúzeuma nyitotta meg kapuit, bemutatva a postai történelem érdekes részleteit. A kocsimúzeum pedig lenyűgöző veterán autókkal és járművekkel várja az autórajongókat. Az interaktív tárlat pedig izgalmasan mutatja be a kígyósi pusztát és annak gazdag történelmét.

Az épület felújításán túl a parkolóhelyek számát is növelték a környéken, így könnyebbé téve a látogatók számára a megközelítést. A parkolók egy része a múzeumok előtt található, így könnyen elérhetővé válnak a különböző látnivalók. Emellett egy modern, 18 elemmel felszerelt játszótér is épült a közelben, így a családok is kellemesen eltölthetik az időt.

hirdetes

További turisztikai attrakciókkal bővül a környék

hirdetes

A turisztikai fejlesztés keretén belül továbbá a bicikliutak is új életre keltek. A Szabadkígyós és Újkígyós közötti bicikliút megújult, és összekapcsolódik a Wenckheim-kastélynál található kerékpárúttal. Ezzel a kerékpárosok és természetjárók számára ideális lehetőségek nyílnak a környék felfedezésére. A fejlesztés részeként pedig nemcsak a kerékpárutak, hanem a természeti környezet is gazdagodott, hiszen 150 facsemetét ültettek el a területen.

A békéscsabai Wenckheim-kerékpárút, amely mintegy 20 kilométer hosszúságú, mostantól a közeli városokat is összeköti, lehetővé téve a kerékpárosoknak és túrázóknak, hogy felfedezzék a környék különleges látnivalóit. A projekt részeként több kilométernyi új kerékpárút épült, valamint meglévő útszakaszokat is felújítottak, így biztosítva a biztonságos és kényelmes közlekedést.

Szabadkígyós büszke lehet fejlesztéseire

Ezzel a turisztikai fejlesztéssel Szabadkígyós és Újkígyós új szintre emeli az ide látogatók élményeit, és lehetőséget teremt a környék gazdag történelmi és természeti kincseinek felfedezésére. A Svájcerájban lévő múzeumok és a megújult kerékpárutak minden korosztálynak izgalmas és aktív kikapcsolódást kínálnak. Ne hagyja ki a lehetőséget, és fedezze fel ezt a csodálatos régiót!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vácrátóti arborétum

Vácrátóti arborétum: Budapesttől nem messze találjuk meg az ország legnagyobb botanikus... Tovább

Mohácsi busójárás

Mohácsi busójárás, maszkos télűző szokás modellje: hungarikumnbak számít. Félhivatalosan... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás