notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rágsz vezetés közben? A BÍRSÁG 200 000 FORINT! Az új traffipax mindent kiszúr!

Rágsz vezetés közben? A BÍRSÁG 200 000 FORINT! Az új traffipax mindent kiszúr!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vadonatúj közlekedési ellenőrzési rendszert tesztel a rendőrség februárban, az első 160 változtatható helyű kamerát már kiosztották a megyei rendőr-főkapitányságoknak. Ezen felül mintegy 130 fix kamerát pedig az év végéig telepítenek.

Rágsz vezetés közben? A BÍRSÁG 200 000 FORINT! Az új traffipax mindent kiszúr!

 

Kemény büntetés fog járni az evésért, ivásért vezetés közben, ha ez a szupertraffipax meglátja, hogy a vezető eszik, vagy iszik. És észre fogja venni, ugyanis sokkal élesebben lát, mint az eddigi traffipaxok.

 

Miért büntetik a vezetés közbeni evést?

 

Évente több száz baleset okozója a vezetés közben való étkezés. A szabály szerint, ha valaki megéhezik, akkor vagy félre húzódik, vagy ha nincs rá lehetőség - például autópályán, akkor a legközelebbi pihenőpontig ki kell bírni.

 

A februári tesztüzem idején még nem kell számítaniuk az autósoknak arra, hogy az új kamerával mért sebességtúllépés esetén bírságolják őket, ugyanakkor a régi készülékeket is használja még a hatóság, és az azokkal mért sebességtúllépésnél büntetnek. Mikortól számíthatunk büntetésre? A következő oldalon elmondom! 

hirdetes

 

Forrás

 

Rágsz vezetés közben? A BÍRSÁG 200 000 FORINT! Az új traffipax mindent kiszúr!

 

Az új kamerákat márciustól használják véglegesen. Az európai uniós finanszírozásból vásárolt, egyenként 5,7 millió forint értékű új eszközök a sebességtúllépés mellett forgalomszámlálásra, rendszámfelismerésre is alkalmasak. Áprilistól további funkcióit használják majd a készülékeknek: a tilos jelzésen való áthaladást, a záróvonal átlépését is figyelni tudják. Egy kiegészítő kézi berendezés segítségével a rendőrök azt is látni fogják, ha a kamerával figyelt autót körözik, lejárt a műszaki érvényessége, vagy épp nincs érvényes kötelező biztosítása. A rendszer arra is alkalmas, hogy ellenőrizzék a buszsáv jogosulatlan igénybe vételét vagy a biztonsági öv használatát.

hirdetes

 

Az ORFK szerint az úgynevezett VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat elnevezésű projekt szerepe kulcsfontosságú a közúti balesetek és sérülések számának csökkentésében. A fejlesztés keretében a rendőrség egy új, Európában is egyedülálló, preventív rendszer kiépítését tervezi. Ennek elsőként megvalósuló eleme a változtatható helyű, akár járőrautóból is működtethető, úgynevezett Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontok (KKEP), vagyis az új típusú kamerák tesztüzeme, majd alkalmazása. Az autósok országszerte találkozhatnak az új eszközökkel, a mobil készülékek mellé érkező fix kamerákat szintén országszerte telepítik és 365 forgalmi sávot figyelnek majd.

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
253 931
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 915 938
Közösség
hirdetes

Szótár

Kékes

Kékes: A Kékes Magyarország legmagasabb hegyecsúcsa. Az Északi-középhegységben, a Mátrában... Tovább

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Hungarikumnak számítanak. Pontos eredete nem ismert, azonban nagy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek